Betrokken medewerkers runnen het succes van een bedrijf. Ze zijn klaar om te presteren, innoveren en te helpen hun bedrijven te laten groeien.

 

Dus hier is de realiteit: Slechts 33% van de Amerikaanse werknemers vandaag is bezig met hun banen. Volgens een Gallup-studie zijn de betrokken werknemers 17% meer productief, missen 41% minder werkdagen en produceren 20% meer verkoop. Overweeg ook deze belangrijke statistiek: wanneer werknemers zijn verloofd, is er 59% minder omzet.

Hier zijn een paar suggesties om ijsbrekeractiviteiten te starten:

 

Voor het aan boord nemen van nieuwe rekruten: Vragen Master

 

Het is moeilijk om een ​​nieuwkomer te zijn. Een simpele Q & A-activiteit kan nieuwe dienstverband met het team helpen en een emotionele verbinding met hen maken. Hier zijn een aantal suggesties die team managers kunnen gebruiken voor een Q & A ijsbreker.

 

Wat is jouw favoriete vakantie ervaring?

Als u een magische kracht mocht kiezen, wat zou u kiezen?

Welke doelen heb je voor over 10 jaar.

Waar ben je trots op?

Wat was de laatste film die je in de bioscoop zag?

Een brainstorm: een verhaal verzinnen

 

Het maken van een verhaal stelt de scène voor een leuke, productieve brainstorm waar elke persoon huid in het spel heeft. De ontmoetingsleider introduceert een verhaal en gaat dan om de tafel en vraagt ​​elke persoon om een ​​zin toe te voegen aan het lachen, beloofd! Een paar verhaal starters:

 

Toen ik 18 was, nam ik een wegreis over de VS, beginnend van Jackman, Maine …

Eens op het moment was er een klein huisje diep in het bos van een magisch koninkrijk waar de menselijke grootte sprookjes regeerde …

Grenzen doorbreken voor een cross-team meeting: Wie heeft het gedaan?

 

verschillende teams is leuk op papier, maar een uitdaging in werkelijkheid. Een ‘wie heeft het gedaan’ ijsbrekers kunnen helpen om barrières af te breken en een verenigde bedrijfscultuur te bevorderen.

 

Verdeel de teams in groepen van 3 tot 5, leden van verschillende teams. Vraag elke persoon om het meest interessante ding op een notitiekaart neer te schrijven; duidelijk maken dat het antwoorden geschikt moeten zijn voor een professionele instelling, en kan alles van iets heel dwaas zijn tot een grote prestatie. Bijvoorbeeld: “Ik ben aan het skydiven” of “Ik kan 45 s’mores in 45 seconden eten.” Zet al de notitiekaarten in een mand en schud het om. Draai beurt een notitiekaart uit de mand, lees het hardop en raad eens aan wie het behoort.

 

Een gemeenschapszin creëren, organisatorisch: voedsel voor gedachten

 

Eten is altijd een geweldige ijsbreker en gemeenschapsbouwer. Denk eraan om een ​​chili-cook-off, een kwartiertje lunch of zelfs een cupcake-wedstrijd te hosten. Een gratis, maandelijkse kantoor lunch met een korte presentatie van een ander team kan uw medewerkers bij elkaar brengen en hen helpen leren wat er in het stuurhuis van andere teams is. En als het eten goed is, is het ook de aanwezigheid.

About The Author

Jesse Bouterse

Leave a Reply