Verkouden zijn is ontzettend vervelend. Verstopte neus, je kunt slecht ademen. Bijna iedereen krijgt er 1 keer per jaar mee te maken, de meeste met pech soms wel 3 keer per jaar. Hier 5 tips om verkoudheid deze winter te voorkomen.

Tip 1: Hydrateer
Hydratatie is het belangrijkste om snel van een verkoudheid te herstellen. Bescherm jezelf tegen uitdroging en laat sterke koffie, zwarte thee of alcohol even staan. De beste manier om goed te hydrateren is door veel water te drinken.

Tip 2: Hygiëne
Raak je mond, neus of ogen niet aan met je handen. Een verkoudheidsvirus verspreidt zich vaak via je handen naar je mond, ogen of neus. Ook als je al ziek bent kunnen je handen een manier zijn om jezelf opnieuw te besmetten.

Tip 3: Rust en nog meer rust
Als je een verkoudheid voelt opkomen, grijp dan snel in. Verzet al je afspraken en neem helemaal vrij. Ga niet voor de tv hangen, maar duik je bed in om je hoofd en lichaam rust te geven.

 

Tip 4: Licht verteerbaar eten
Als je ziek bent, kan je het best je hele lichaam en darmen zoveel mogelijk rust geven. Eet warme, licht verteerbare maaltijden, die weinig energie vragen. Blijf vooral veel verse groenten eten om te zorgen dat je de benodigde voedingstoffen en antioxidanten binnenkrijgt.

 

Tip 5: Schone lucht
Ventileer je slaapruimtes goed. De lucht in je huis is vaak sterker vervuild dan buitenshuis. Een vervuilde binnenlucht kan je herstel aanzienlijk verminderen. Zet je ramen op een kiertje en zorg ervoor dat er altijd frisse lucht je huis binnen stroomt. Ook kamerplanten kunnen als een beschermengel over jouw gezondheid waken.

About The Author

Ebru Akcakaya