Gerelateerde afbeelding

Een maand geleden was het zover: de herfst is begonnen. Misschien merk je er weinig van omdat het nog zo warm is voor de tijd van het jaar (bedankt opwarming van de aarde), maar binnenkort zal de seizoen verandering toch echt toeslaan. De één houdt ontzettend van de herfst, de ander zit huilend de zomervakantie foto’s terug te kijken. Hoe dan ook: we gaan proberen om er het beste van te maken!

  1. Maak een planning om leuke dingen te gaan doen!

Wanneer je er voor zorgt dat je leuke dingen plant, dan heb je iets om je door die zware dagen heen te trekken want je weet dat je over een paar dagen iets leuks gaat doen. Doe dit elk jaar weer om een leuke/memorialen herfst te krijgen.

Afbeeldingsresultaat voor herfst pretpark

  1. Netflix is key voor de survival

Als je klaar bent met je huiswerk/baan heb je tijd over. In die extra tijd kan je nieuwe leuke series ontdekken of oude series met een nieuw seizoen benchwatchen want bij netflix komt een nieuw seizoen in een keer uit. Je kan ook interresante/inspirationele documanters kijken als je in je vrije tijd toch iets wil leren.

Gerelateerde afbeelding

 

  1. Playlist van muziek.

Muziek kan je in een goede bui brengen het is aangetoond dat je brein dopamine aanmaakt zodra je muziek luistert, dopamine is een stof wat blijdschap veroorzaakt. Met muziek kan ik me ook beter concentreren.

Gerelateerde afbeelding

  1. Slaap voldoende!

In je slaap worden je ervaringen en emoties in je korte termijn geheugen opgeslagen als je niet genoeg slaap krijgt kan je brein niet alles opslaan en dan hoopt dat op. Dat tast dan je humeur aan.

Gerelateerde afbeelding

 

  1. Slik extra vitamine D

Mensen die meer vitamine D in hun lichaam hebben worden minder snel depressief omdat vitamine D je serotoninegehalte verhoogt. Je kan extra vitamine D vinden in halvarine, margarine en bak- en braadproducten. Je kan ook bij de apotheek vitamine D poeder kopen die je door je water heen kan doen.

Afbeeldingsresultaat voor vitamine D

 

Ben jij gevoelig voor een herfstdip of winterdip of juist helemaal niet? Goede tips en adviezen zijn altijd welkom hieronder in de reacties!

Bedankt voor het lezen van mijn spotlight editie wil je nog meer blogs van mij lezen, klik hier

About The Author

Jesse Bouterse