Ali Banat geboren in Sydney heeft een succesvol leven geleefd, maar dit veranderde nadat hij achter het nieuws kwam dat hij kanker heeft. Hierdoor is hij mensen gaan helpen. Kanker was voor hem een cadeau dat hij heeft gekregen van God, omdat hij hierdoor besefte dat hij zijn leven drastisch op een positieve manier moest veranderen. Ali is gediagnosticeerd met fase 4 van kanker en had maar 7 maanden te leven. Hij verkocht zijn succesvolle bedrijf en heeft al zijn luxe en dure spullen gegeven aan de armen in Afrika.  Na zijn bezoek in Afrika, heeft hij zijn eigen goed doel opgericht: De MATW (Muslim around the World) Project. Met het geld dat hij had, door het verkopen van zijn bedrijf heeft hij moskeeën en scholen gebouwd in Afrika.

matw-project

Op dinsdag 27 september, heeft Ali een video geplaatst op Instagram, waar hij op de grond lag met bloed in zijn mond. Dit was misschien het moment waarop hij dacht te overlijden en snel een video plaatste, waar hij vergeving vraagt aan de mensen die hij verkeerd heeft behandeld. Hij herinnerd ons om goed te zijn tegen de mensen om ons heen en goede daden te verrichten.

Laten we realiseren dat de goede daden ons gaan helpen wanneer we er niet meer zijn. Geen geld, geen vrienden, geen drank en geen drugs gaan je hierbij helpen. Focus op je daden en doelen. Het maakt niet uit wat voor slechte dingen je hebt gedaan in je leven, God/Allah wilt dat je veranderd, goede dingen gaat doen voor je mede mens en dat je berouw toont voor je zondes. Wanneer we in ons graf liggen, is dat het. Je kan niet terug komen en je leven veranderen, dus wees eerlijk naar jezelf toe en luister naar je geweten.

Much love,

Hajar

About The Author

Hajar Hossainy

Leave a Reply