“Mijn lieve vrienden en familie als je dit nu leest, ik weet dat wij de film samen zouden kijken, en dat gaan wij ook zeker doen. Maar je kent mij. Ik moest ‘Crazy Rich Asians’ meteen het eerste weekend zien. Maar zoals je weet heb ik een Pathe pas, ik kan gewoon nog een keer gaan.”

Waarom ik zo gierig was voor de film denk ik wel te weten. Ik heb een grote fascinatie voor de Aziatische cultuur. Niet veel mensen weten het maar ik heb zelf ook voor een groot gedeelte Aziatisch bloed in mij, alleen in mijn familie is de cultuur niet dominant aanwezig. Vandaar mijn nieuwsgierigheid. Ik ben dol op Aziatisch eten en de Aziatische Swag.

Diversiteit mag naar mijn idee veel beter vertegenwoordigd worden in medialand en tv/film wereld. Het is namelijk best saai om continue naar dezelfde beelden te kijken, alsof de rest van de wereld niet bestaat.

Maar niet alleen dat, het werd ook tijd dat er een all Asian Hollywood film uitkwam. Diversiteit mag naar mijn idee veel beter vertegenwoordigd worden in medialand en tv/film wereld. Het is namelijk best saai om continue naar dezelfde beelden te kijken, alsof de rest van de wereld niet bestaat. Als mens is variatie best fijn en super tof om te zien hoe anderen culturen hun leven fabulous beleven. En dan niet vanuit een westers perspectief, maar vanuit een Aziatisch perspectief. In dit geval vanuit Kevin Kwan zijn perspectief, schrijver van het boek Crazy Rich Asians.

Het boek en nu dan ook de film is 150% gebaseerd op realiteit, aldus Kevin Kwan.

Het boek en nu dan ook de film is 150% gebaseerd op realiteit, aldus Kevin Kwan. Er leeft namelijk een grote groep Crazy Rich Asians onder de radar, en die schijnen miljoenen euro’s te spenderen aan de mooiste dingen die deze wereld te bieden heeft. Zie de Harper’s Bazaar video.

All Asian Everything.

Persoonlijk kan ik hier echt van genieten. De stijl, elegantie en de welvaart “gewoon omdat het kan” #loveit hahahah… Een heerlijke energie. Daarom heb ik ook echt genoten van de film. Ik moet zeggen dat ik af en toe wel een ‘Coming to America” dejavu had, maar dat was in principe wel te overzien. All Asian Everything. Zelfs de soundtrack met bekende jazz, hip hop en klassieke klanken waren 100% Asian. Aanrader? Zeker, zeker als je van mooie beelden houdt en luchtige films.

 

Liefs,

Mara

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.