Iedereen ontspant op zijn/haar manier, voor de één is het krijgen van een massage voor de ander is het lezen van een goed boek. Er is meer! Maak kennis met ASMR (Autonomous Sensory Meridian Response), het klinkt een beetje apart maar ASMR is een syndroom waarbij je een soort orgasme krijgt. Het zijn eigenlijk tintelingen wat je vooral op de hoofd/huid voelt.

Waar ASMR goed voor is, als je niet kan slapen het enige wat jij nodig hebt is je mobiel of laptop. Er zijn heel veel video’s met verschillende soorten ASMR zoals: tapping, haren borstelen of rollenspel.

“love it or hate it”

Het ligt echt aan jezelf waar jij van gaat ontspannen het is per persoon en per video verschillend. Door zacht te praten en objecten te gebruiken triggeren ze jouw brein als het ware. Het zijn vaak producten uit het dagelijkse leven, zoals een tas of een plastic snoepverpakking.

 

GEEF NIET OP!

Natuurlijk zijn er heel veel video’s wat totaal niet ontspannend is voor jouw bijv. smakken tijdens het eten, veel vinden dat juist echt heerlijk maar voor jouw misschien niet. Wees niet bang! er zijn genoeg video’s voor jou om heerlijk te relaxen.

Ik kwam pas sinds kort in aanraking met ASMR en vind het geweldig! Elke avond net voor het slapen gaan, zet ik een ASMR video aan, het liefst eentje met borstels en voor ik het weet val ik al in slaap. Ik kan er niet meer zonder. Ik raad iedereen aan om het een keer te proberen en ik weet zeker dat het je gaat bevallen. Hier alvast een paar favoriete video’s van mij.

Lovez,

Ebru

About The Author

Ebru Akcakaya

Leave a Reply