Ik heb veel bold decisions genomen in m’n leven. Ik veranderde niet van gedachte om naar Nederland te emigreren voor verdere studie, ondanks dat ik samenwoonde. Toen ik storemanager was in een winkel nam ik tijdens mijn vakantie ontslag, omdat ik veel meer kon. Die baan had ik toen aangenomen omdat het na mijn studie moeilijk was om werk te vinden binnen mijn branche. Eenmaal terug van vakantie, solliciteerde ik voor een salesfunctie bij een bedrijf in Madrid. Ik zou uitgezonden worden naar een ander land, maar naar welk land hoorde ik achteraf. Ik werd uitgenodigd voor een recruitment dag en met mijn laatste spaarcenten vloog ik naar Madrid. Fast forward: ik heb in Marokko gewoond en gewerkt voor 6 maanden en werd verliefd op het land. Ik belandde in 2015 weer in Nederland, het re-integreren verliep heel stroef en in november 2015 werd mijn contract niet verlengd.

Ik belandde daarna in een donker gat en het winterse weer hielp niet echt. In januari 2016 kon ik echt niet meer en vloog naar Curaçao om mijn moeder te bezoeken. Na de 2de dag wist ik zeker dat ik niet meer terug zou gaan naar Nederland. Ik schreef mij online uit en begon met het zoeken naar een fulltimebaan. Dit keer besloot ik om no matter what geen banen aan te nemen die geen raakvlakken hebben met mijn studie. Ik begon met een parttimebaan als assistent van de Communicatieadviseur en werd daarna gastdocent op de universiteit. Een schoolvriendin hoorde dat ik weer op het eiland woonde en benaderde mij om haar ondersteuning te geven op Marketing & Communicatiegebied. En zo ging het balletje eindelijk rollen dat ik meer freelance opdrachten binnen kreeg.

Het werk verliep aardig en toch bleef ik mijn ogen openhouden voor een fulltimebaan omdat ik na zoveel turbulentie, stabiliteit wilde. Ik kreeg uiteindelijk een aantrekkelijk aanbod om fulltime als Communicatiemedewerker aan de slag te gaan, maar na 3 weken nam ik ontslag. De match tussen mij en de organisatie bleek toch niet optimaal te zijn en ik miste de dynamiek die ik had als freelancer. Nadat ik die bold move maakte, kreeg ik nog meer freelance opdrachten. I guess, if you close one door, other ones open.

Bij alle bold moves die ik heb gemaakt ben ik nooit bang geweest. Ondanks de onzekerheid wat er daarna zou volgen, volgde ik mijn goro goro (onderbuikgevoel). Waarom vond ik het dan zó eng toen ik mij afgelopen week ging inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK)? Ik schoof de geplande datum van inschrijving al een paar weken op. Ergens diep van binnen begon ik te twijfelen. Kan ik het werk daadwerkelijk aan? Ben ik wel goed/uniek genoeg? Als ik mij inschrijf, moet ik mijn diensten nu wel echt gaan promoten. Blijkbaar hadden de vele afwijzingen tijdens het jarenlange sollicitatieproces zijn sporen achter gelaten.

Ik trok een nummer bij de KvK en wachtte op mijn beurt om geholpen te worden. Mijn keel werd steeds droger en terwijl ik wachtte viel mijn blik op mijn nummer……33. Al grofweg 1,5 jaar zie ik steeds dubbele nummers voorbijkomen en aangezien ik niet geloof in toeval ben ik gaan opzoeken wat het betekent. Dus ook dit keer zocht ik meteen de betekenis van 33 op.

Angel Number 33 is a message from your angels that any positive changes or projects you are considering right now will be well worth your while, and you will be assisted in the undertaking.

 

En met een diepe zucht van opluchting nam ik de volgende stap in mijn carrière. Ik kreeg flashbacks van de struggles en dacht aan mijn droom om ooit een eigen consultancy bedrijf te starten. Toen ik vorig jaar remigreerde naar Curaçao, wilde ik eerst 2 jaren werken voor een bedrijf om de markt hier goed te verkennen. Maar het leek net alsof ik steeds meer geduwd werd om eerder dan verwacht die droom te realiseren. Terwijl ik naar het bewijs van inschrijving keek, raakte ik ontroerd om te lezen dat ik nu officieel een entrepreneur ben. Ja, ik ben nu eigenaar van… EMPOWER Consultancy!

They say, be careful what you wish for because you just might get it.

 

About The Author

Iloveinspiration

Leave a Reply