Over mij, Mara, in 2001 ben ik verliefd geworden op Public Relations en vanaf 2010 werk ik als Brandingstrateeg waar ik (startende) ondernemers en organisaties help bij conceptdevelopment, visual branding en het positioneren en profileren van hun brand via www.maramichelspr.com.

Het begint allemaal met een droom. Je voelt de passie branden in je lichaam. Je bent er klaar voor, je gaat je eigen ding doen. Je hebt een plan of misschien alleen een visie. Het maakt je allemaal niet uit, je begint gewoon.

Ondernemerschap is niet voor iedereen. Maar is wel voor degeen die van zijn fouten durft te leren en vanuit dat punt blijft ontwikkelen.

Deze enthousiasme is belangrijk om te behouden vooral wanneer je erachter komt dat het allemaal niet zo gaat zoals je had gehoopt. Als er één ding is dat ik heb geleerd van het ondernemerschap is dat je moet blijven  volhouden. Je komt er vanzelf achter welke wegen voor jou zijn en welke absoluut niet voor jou bestemd zijn. Het is een spirituele reis omdat je continue bezig bent het onbekende te omarmen en jezelf mentaal te versterken. De relatie met je intuïtie wordt met de dag intiemer. Je komt erachter hoe sterk je bent en uit welk hout je bent gesneden.

Ondernemerschap is niet voor iedereen. Maar is wel voor degeen die van zijn fouten durft te leren en vanuit dat punt blijft ontwikkelen. Mijn grootste les is dat ik op mezelf moet vertrouwen en mijn eigen belangen moet prioriteren. Niet iedereen is te vertrouwen, als jij jezelf niet beschermt doet niemand het voor je.

De pad die je bewandelt als ondernemer vereist leiderschap. Dus als je ervoor gaat, ga er helemaal voor!

Naast doorzetten, passie, visie, eigen belangen moet je echt tijd en energie investeren in je eigen droom om het te realiseren. De pad die je bewandelt als ondernemer vereist  leiderschap. Dus als je ervoor gaat, ga er helemaal voor!

Karin Bohn is een gedreven interior designer in vancouver. Zij doet er alles aan om haar bedrijf draaiende te houden. Ik volg haar al een tijdje via youtube waar zij haar leven als ondernemer documenteert. Wat ik zo tof van haar vind is dat zij echt de real deal laat zien. Ze is down to earth en zij maakt geen sprookje van het ondernemen. Ze verteld over haar falen en haar successen, en dat juist het falen haar het grote succes heeft gebracht waar zij ruim 9 jaar hard voor heeft gewerkt. Zie hier de video. Enjoy!

Ps. Wil jij gaan ondernemen of onderneem jij al. Maar jij weet niet wie je doelgroep precies is, je hebt ook nog niet duidelijk voor ogen wat jouw eigen identiteit is en wat je kan doen om je naamsbekendheid te vergroten. Ga naar www.maramichelspr.com en boek een gratis 10 minuten intakegesprek.

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.