Mijn naam is Melissa Tolud, de eigenaresse en oprichter van Jewelry by Mellola. Een merk dat vrouwen symboliseert die rolmodellen zijn voor anderen; vrouwen die moeilijkheden hebben gehad maar erin geslaagd zijn om op te staan ​​en alle obstakels te overwinnen. Daarnaast werk ik als HR Learning & Development.  

Ik neem mijn persoonlijke ontwikkeling serieus en reis door Europa en Amerika om van de beste coaches te leren. Met mijn growth mindset ben ik in staat alles te bereiken waar ik mijn gedachten op richt. Mijn favoriete quote aller tijden is ‘Whatever the mind can conceive and believe, the mind can achieve!’ Vorig jaar stond ik in de top 3 om de titel Visionista 2018 te winnen van VIVA NL (Magazine). Het was een mooie en leerzame ervaring. Ondanks ik de titel niet hebt gewonnen, weerhoudt het mij niet om te stoppen. Tegenslagen zul je altijd in het leven hebben. Het is hoe je ermee omgaat…

Elk klein meisje droomt om de wereld te veroveren als zij groter wordt. Zij legt geen barrière voor zichzelf. Zij is positief, stoer en durft heel veel. Herken je de woorden toen je jonger was ‘wacht maar wanneer ik groter bent’!

Er was ook zo’n klein meisje die in Suriname is geboren en daar opgroeide en altijd dit zei, ‘wacht maar wanneer ik groter bent’. Zij wist van jongs af aan dat zij Stewardess wilde worden, zodat zij meer van de wereld kon zien. Zo’n meisjes droom. Naarmate zij opgroeide werd er heel veel angst in haar gelegd, waardoor zij niet veel meer durfde te doen en altijd zichzelf afvroeg wat haar omgeving ervan zou vinden als zij een keus ging maken. Naarmate zij ouder werd kwam ze erachter dat het de keuze was van haar omgeving en niet van haar. Herkenbaar?

Inmiddels ben ik een jong volwassen dame die nu haar eigen keuze maakt. Ik ga en sta waar ik wil en bepaal zelf wat het beste voor mij is.

Inmiddels ben ik een jong volwassen dame die nu haar eigen keuze maakt. Ik ga en sta waar ik wil en bepaal zelf wat het beste voor mij is. De dag toen ik besloot om uit mijn comfortzone te stappen en in mijn innerlijke kracht te staan, was de dag na een tragisch ongeval van mijn broer. Elke nare ervaring vormt jou tot de persoon die je hoort te zijn. Deze nare ervaring heeft mij de kracht gegeven om het positieve uit het leven te halen en het beste ervan te maken.

Uit die innerlijke kracht is mijn bedrijf Mellola ontstaan. De handgemaakte Mellola sieraden symboliseren vrouwen die rolmodellen zijn voor anderen.

Ik had besloten om weer die positieve en stoere meid te zijn. Ik was een rups die ontpopte tot een prachtige vlinder. Uit die innerlijke kracht is mijn bedrijf Mellola ontstaan. De handgemaakte Mellola sieraden symboliseren vrouwen die rolmodellen zijn voor anderen. Vrouwen die het moeilijk hebben gehad in hun leven en carrière maar erin geslaagd zijn om alle obstakels te overwinnen. Vrouwen die durven keuzes te maken en een impact te maken in haar omgeving.

Ik heb mij omringd met positieve en gelijkgestemden waar ik geïnspireerd en gemotiveerd van wordt. Gelijkgestemden waar ik iedere dag van leer. Ondanks ik geen Stewardess ben geworden, heb ik tot nu toe heel veel gereisd om inspiratie op te doen. Ik reisde ieder jaar naar London en Amerika om persoonlijkheidsontwikkelingstrainingen op hoog niveau te volgen. En ik heb mijn Mellola verhaal en boodschap op podia in Parijs en London mogen delen als spreker.

Mijn advies aan jou is, wees niet bang om in het onbekende te stappen. Durf in je eentje naar verschillende trainingen, workshops en/of bijeenkomsten te gaan om je te talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

Mijn specialisme ligt op het gebied van Human Resource en netwerken. Ik heb verschillende workshops mogen geven aan ouderen en jongeren.

Links heb ik de workshop ‘ How to be a better networker’ in het Engels gegeven bij Beurs van Berlage in Amsterdam. Rechts heb ik de workshop ‘ Sollicitatie en CV tips voor werknemers’ gegeven aan de Volksuniversiteit in Rotterdam. Deze workshop was voor jongeren met een migranten achtergrond om hun op weg te helpen naar meer zekerheid en onafhankelijkheid, waardoor ze meer kansen krijgen op de arbeidsmarkt.

 

In 2019 reisde ik naar Indonesië om de huisvrouwen te ontmoeten waarmee ik samen werk. Door een sieraad te kopen, kun je de vrouwen in Indonesië empoweren en ondersteunen om hen de mogelijkheid te bieden om hun brood te verdienen, zodat ze voor zichzelf en hun kinderen kunnen zorgen. Mijn advies aan jou is, wees niet bang om in het onbekende te stappen. Durf in je eentje naar verschillende trainingen, workshops en/of bijeenkomsten te gaan om je te talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

‘Every master was once a student’

Groetjes,

Melissa

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.