Inspiratie is alles voor mij. Een dag geen inspiratie is een dag niet leven. Of het nu een boek is, muziek, museum, theater, de film of een spiritueel ritueel, ik blijf mezelf voeden. Mijn naam is Mara Michels en ik ben de ‘editor in chief’ van Iloveinspiration.nl en MaraMedia.nl. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als spiritual life coach en brand strateeg voor ondernemers. Energie is alles en ik probeer zo hoog mogelijke frequenties te bieden. – Mara Michels

Afgelopen week was ik teleurgesteld. Waarom, denk je waarschijnlijk. Mijn liefde is groot voor kunst, muziek en andere artistieke uitingen. Maar ik mis de laatste tijd vaak de energie van toewijding bij veel mensen die zich professioneel artiest noemen. Overal waar ik kijk of naar toe ga zie ik middelmatige kunstuitingen, slechte voorbereidingen en duidelijk zichtbaar dat er financiële compromissen zijn gesloten, ten koste van de kunst. Het is alsof er een luiheid heerst om het werk te professionaliseren naar een bovennatuurlijk niveau. 

Volgens de Van Dale is de definitie van inspiratie ‘Bezieling’. Bezieling wil zeggen dat de energie van binnenuit komt. Bezieling is wat je voelt, een gevoel dat je niet kunt beschrijven.

Zoals jullie weten is dit Iloveinspiration.nl en als iets mijn leven vreugde geef is het inspiratie. Maar inspiratie komt ergens vandaan. Volgens de Van Dale is de definitie van inspiratie ‘Bezieling’. Bezieling wil zeggen dat de energie van binnenuit komt. Bezieling is wat je voelt, een gevoel dat je niet kunt beschrijven.  

Toch zie ik dat veel kunst vandaag de dag vanuit vorm wordt gemaakt. Waar het belangrijkste van alles wordt overgeslagen, de Bezieling. Overgeven aan je passie niet nadenkend wat anderen van je werk vinden, en een product produceren waar je 100% achter staat. Dit kost tijd. Het meesteren van je talent kost tijd. Het meesteren van je talent eist offers en vooral kracht, doorzetting.

Het is alsof er een luiheid heerst om het werk te professionaliseren naar een bovennatuurlijk niveau. 

Vanuit dit punt kan je werken aan jouw brand, jouw identiteit en jouw gewenste imago. Wanneer je zoveel tijd hebt besteed om meester te worden, gevuld met bezieling dan ben je een ware geschenk voor anderen. Je werk raakt niet meer alleen jezelf, maar het heeft een magische werking op een ieder die het ziet, voelt of hoort. De kracht, de bezieling, de magie die je erin hebt gestopt komt er dubbel en dwars uit.

‘Yo, you Can’t wear Nicki wig and then be Nicki’

Nicki Minaj is gekomen met het album Queen. En zij heeft alle recht om zichzelf deze titel te geven. In haar single Ganja Burn vertelt zij ook wat er voor nodig is om aan top te blijven in deze music game. 

Yo, you can’t wear Nicki wig and then be Nicki
That’s like a fat nigga thinkin’ he can be Biggie
One rough ride, now you DMX and Swizzy
One hot video, you Hype? Nah, you just giddy
You made one dope beat, now you Kanye?
You got a nigga named JAY, now you ‘Yoncé?
You got about three stacks, now you André?
You put a part in your fade, yeah you Nas, bae

You gotta have real skill, gotta work for that
If it’s really your passion, would you give the world for that?
Unlike a lot of these hoes whether wack or lit
At least I can say I wrote every rap I spit
Put my blood, sweat and tears in perfectin’ my craft
Still every team’s number one pick in the draft
You could bring anybody, weatherman, pick a day
I’m Kobe, KD, Kyrie! Pick a K

Heb jij het geduld om je werk te perfectioneren? Of wil je nu al succes voordat je het werk hebt gedaan wat er van je verwacht wordt. Voor muzikanten het is leuk om een cover te zingen of om iemand anders te imiteren. Maar wie ben jij? Wat is jouw brand? Wat is jouw muzikale handtekening? Blijf loyaal aan jezelf. Dit geldt ook voor andere kunstuitingen.

Inspiratie is geen imitatie.

Dat wil zeggen dat je zeker geïnspireerd mag en wellicht op momenten moet worden. Maar vervolgens laat je het los en vindt jij je eigen weg erin, je eigen stem, je eigen sound, je eigen vibe. Kunst geeft je de mogelijkheid om je ware zelf te ontdekken. Neem die uitdaging ook aan. Wil je werken aan je brand, talent ga naar www.maramichelspr.com.

Wil je werken aan loyaal blijven aan jezelf ga naar www.maramichels.com en boek een spiritual life coaching sessie. 

Liefs,

Mara

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.