Ik ben Patricia van Ham, een jonge ambitieuze dame die dit jaar de 30 tegemoet gaat. Ik werk deze zomer tien jaar als hulpverlener met passie voor de doelgroep jongeren en jongvolwassenen. Twee jaar geleden ben ik in de wereld van persoonlijke ontwikkeling beland waarmee ik me sindsdien bezig houdt. Mijn doel is om uiteindelijk  als coach een eigen product neer te zetten waarmee ik anderen kan inspireren. Ik neem jullie graag mee in dit proces door mezelf als eerst wat meer te laten zien d.m.v. het delen van mijn eigen pad wat ik bewandel. I hope you enjoy it!

 

We zijn bijna allemaal wel eens gekwetst in de liefde. Ik in ieder geval wel, meer keren zelfs. En het was allemaal de schuld van de ander, althans. Dat was Mijn Overtuiging.

Ik begon een paar jaar geleden een patroon te herkennen in de mannen die ik aantrok. Ze hadden naar mijn idee allemaal bindingsangst. De liefde was er, ik had het altijd leuk met ze maar altijd kwam dat moment dat de ander zei: Ik kan je niet geven wat je verdient, je verdient iemand die je meer kan bieden etc. En altijd nam ik het hun kwalijk dat Zij dat voor mij besloten.

Ik voelde mij altijd gekwetst nadat die breuk weer ontstond. Ik zag mezelf als een slachtoffer: hij heeft mij pijn gedaan, hij heeft me slecht behandeld etc etc. Na mijn zoveelste gesprek met een vriendin, waarin ik mezelf weer als het grootste slachtoffer ter wereld aan het verkopen was, zei ze tegen mij: stop met jezelf in een slachtofferrol te plaatsen. Wat? Slachtoffer? HIJ heeft mij toch pijn gedaan?! Ik snapte HE-LE-MAAL NIKS van haar opmerking EN ik vond dat zij er niks van begreep.

Toen zei Tony dat je jezelf dan als slachtoffer neerzet. Vervolgens legde Tony uit dat je ALTIJD een keuze hebt. Ik heb hier NOOIT bij stil gestaan!!

Twee jaar geleden gaf Tony Robbins mij op zijn seminar UPW in Londen DE eye opener die ik nodig had. Hij beschreef al mijn overtuigingen die ik over mijn ex vriendjes had: hij heeft mij pijn gedaan, door hem voel ik me zo etc etc. Toen zei Tony dat je jezelf dan als slachtoffer neerzet. Vervolgens legde Tony uit dat je ALTIJD een keuze hebt. Ik heb hier NOOIT bij stil gestaan!! Je kiest er zelf voor of je jezelf laat kwetsen. Ik heb het continu geaccepteerd dat ik in een relatie zat met mannen die niet 200% gaven of niet op een respectvolle manier met mij omgingen. Ik koos er altijd voor om in de relatie te blijven, waardoor alles zich bleef herhalen. Eindelijk viel het kwartje wat mijn vriendin jaren geleden tegen mij zei: SHE WAS RIGHT!

Mooi, kon ik eindelijk lezen wat het probleem van al die mannen is die bindingsangst hebben! Dit pakte echter iets anders uit dan verwacht..

Na een seminar met talloze nieuwe inzichten besloot ik met mezelf aan de slag te gaan. Ik besloot als eerste om boeken te gaan lezen die gericht zijn op persoonlijke ontwikkeling. Mijn eerste boek waaraan ik begon was Liefdesbang van Hannah Cuppen. Een vriendin van mij heeft mij deze aangeraden, omdat ze dacht dat ik hetwel interessant zou vinden. Het boek gaat over bindings- en verlatingsangst. Mooi, kon ik eindelijk lezen wat het probleem van al die mannen is die bindingsangst hebben! Dit pakte echter iets anders uit dan verwacht..

Uit het boek begreep ik dat iemand met bindingsangst altijd iemand met verlatingsangst aantrekt. Ik verlatingsangst? Hell no!

Uit het boek begreep ik dat iemand met bindingsangst altijd iemand met verlatingsangst aantrekt. Ik verlatingsangst? Hell no! Ik ben echt geen dramaqueen die iemand gaat stalken als het voorbij is! Dat was namelijk het beeld wat ik kreeg bij het woord verlatingsangst. Echter begon ik mezelf toch wel heel Erg te herkennen in de voorbeelden die Hannah noemde. Het leek bijna alsof ze mij tijdens mijn relaties met een verborgen camera heeft lopen filmen.

Dit betekende dat ik de leiding over mijn ontwikkeling moest nemen; als leider kan ik zelf beïnvloeden wat ik aantrek in de liefde EN hoe ik hiermee omga.

Uiteindelijk heb ik uit dit boek geleerd dat, als ik een relatie wil waarin ik echt verbinding met de ander wil maken, ik uit die verlatingsangst moest komen. Wederom kreeg ik het inzicht dat het probleem niet bij de ander lag, maar bij mijzelf. Ik moest aan mezelf werken als ik een relatie met de juiste verbinding wilde krijgen. Dit betekende dat ik de leiding over mijn ontwikkeling moest nemen; als leider kan ik zelf beïnvloeden wat ik aantrek in de liefde EN hoe ik hiermee omga.

Zoals Tony zegt: I WILL LEAD NOT FOLLOW!

Loop je hier ook tegen aan en/of wil je meer informatie? Stuur me dan gerust een mail naar prvanham@gmail.com 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.