Normaliter ben ik niet zo van een negatieve benadering. Ik vind het bijvoorbeeld onmogelijk om niet aan iets te denken, want dan denk je er al aan. Stoppen met wat dan ook betekent dus, dat je constant bezig bent met juist dat, wat je eigenlijk niet meer in je leven wilt hebben. Dat klinkt vermoeiend, niet Sweet en niet als iets waar wie dan ook gelukkig van wordt.

 

30 Dingen die je jezelf aandoet en je dus zou moeten stoppen.

 

Maar dan toch deze post. Een artikel met 30 tips. 30 Dingen die je jezelf aandoet en je dus zou moeten stoppen. Marc en Angel zijn gepassioneerde schrijvers die houden van mensen en het leven. Ze bloggen over geluk, productiviteit, relaties en alles wat je kan ondersteunen in je persoonlijke ontwikkeling. En hoe positief ik ook ben ik was gewoon nieuwsgierig! Ik vind het ook nooit verspilde tijd en moeite om eens naar jezelf te kijken en  te erkennen wat je anders zou willen doen! Gelukkig wijzen ze niet alleen naar de dingen die we moeten stoppen, maar geven ze je ook een idee waarom je het zou kunnen vervangen en met welke gedachte. Helaas moet ik direct toegeven dat het gevoel van herkenning groot was. Hoe postief ik ook ben ingesteld. Bepaalde dingen zou ik echt moeten stoppen:

Dit is mijn top5

Tip#1 Stop met het wegrennen van je problemen!
Niet omdat ik ze niet durf aan te pakken zijn ze er niet. Het zal niet makkelijk zijn, maar het bouwt zeker weten ‘spierkracht’ en ‘karakter’  om het voortaan beter te doen.  Het doel zou moeten zijn om de levensles te leren. Dus problemen aangaan, mijn les leren en het voortaan anders en beter doen en vooral heerlijk gegroeid zijn! Wellicht als ik me focus op de groei en erop vertrouw dat ik het kan oplossen, kan ik mijn hoofd uit het zand halen en ze gewoon aanpakken

Tip#2 Stop met jezelf te straffen voor oude fouten
Want 1 ding is zeker. Van je fouten kan je leren. En het erkennen van je fouten helpt je op weg naar betere beslissingen en nog meer zelfkennis. In plaats van mezelf te straffen en met spijt te leven is het tijd om wat ik heb geleerd om te zetten in nieuwe acties. De kracht van NU is dat ik nu kan met mijn beslissingen en daden van vandaag  investeer in vandaag en morgen

Tip#3 Stop met denken dat je er niet klaar voor bent
Want van uitstel komt afstel. Maar niet alleen dat. De meeste kansen die je kan pakken zijn leuk, spannend en een uitdaging juist omdat ze buiten je comfortzone liggen. Op die manier ben je er eigenlijk nooit 100% klaar voor, maar moet je je kansen gewoon pakken en fouten durven te maken.

Tip#4 Stop met doen alsof alles goed gaat wanneer het niet zo is.
Niet alles kan altijd goed gaan. Het is ok als dat soms niet het geval is, een ieder maakt dat mee. Hoe eerder je je gevoel aankijkt hoe eerder je met een lach weer verder kan gaan

Tip#5 Stop met leven in ondankbaarheid
Een leven in Dankbaarheid vind ik gewoon ontzettend mooi en belangrijk. Ben dankbaar voor het leven zelf, want zelfs dat is sommige maar kort en andere moeten er keihard voor vechten. Voor elke situatie waar je in zit is er iemand die het slechter dan je heeft. Dus ga de grote kleine en mooie dingen in het leven niet voorbij. Daar zit geluk in.

 

De beste versie van jezelf heeft het soms nodig te stoppen met de dingen die we altijd deden en iets nieuws te proberen. Bekijk Alle 30 tips en kies de 5 die je het meest of meteen raken! Gewoon iets doen om je leven een little bit more Sweet te maken!

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.