Afgelopen weekend heb ik de documentaire “Gaga: Five Foot Two” bekeken van Lady Gaga. Totaal niet wat ik had verwacht, alhoewel ik eigenlijk geen verwachting had. Hoe komt het dan dat ik zo geshockt was?

De documentaire laat ons een gebroken Gaga zien. Een vrouw die graag muziek maakt, een vrouw die een verhaal wilt vertellen en gezien wilt worden voor wie zij echt is. Haar herhalende vraag tijdens deze 1,5 uur durende documentaire was dan ook of haar fans wel van haar zouden blijven houden, nu zij heeft besloten haar masker af te doen en als zichzelf te komen.

Confronterend vond ik het om haar pijn zo te zien. Het deed mij  denken aan de documentaire van Whitney Houston, Can I be me. Waar je ziet hoe Whitney Houston haar zoektocht naar liefde en waardering onbeantwoord bleef, ze is gestorven met een gebroken hart. Nooit een moment gehad waar zij voelde dat zij zichzelf kon zijn, drugs werd haar verlossing.

Het gevecht dat een artiest heeft om zichzelf te zijn, is uitdagender dan wij, die niet voor de spotlight hebben gekozen, kunnen bedenken. Heb jij welleens stilgestaan wat het voor je eigen ontwikkeling betekent als jij jaar in, jaar uit een rol moet spelen. Jezelf niet kan laten zien voor wie jij bent, maar van jezelf of van anderen verplicht moet schuilen achter een masker. Omdat jij geaccepteerd wil worden, omdat het masker je succes heeft opgeleverd, omdat het masker de pijnen verstopt die nog niet verwerkt zijn.

Jaren lang achter een masker verstoppen heeft consequenties. Je verliest contact met jezelf, je intuitie en je levensdoel.

In het begin heb je het gevoel dat er niks aan de hand is, maar bij elke keuze die je maakt die niet met je authenticiteit te maken heeft verlies je stukjes aarde onder je voeten. En dan kom je op een punt, want zo is het universum ook wel weer dat je niet verder kan. Je lichaam begint tegen te werken, je verliest mensen om je heen en je merkt dat de ongelukkige gevoelens en gedachtes niet meer te onderdrukken zijn.

Gaga is heel eerlijk over haar proces; ze voelt zich alleen, heeft bevestiging nodig, is bang om mensen te verliezen, vecht tegen haar fysieke pijn en is bang. In de documentaire lijkt het alsof de enige kant waar zij nog op kan is de kant van de waarheid.

In hoeverre leef jij jouw waarheid? Ben jij bewust wat je beweegt? We lopen vaker met een masker op dan wij realiseren. En in het begin lijkt het heel handig om korte termijn doelen te behalen. Maar op langere termijn komen wij onszelf altijd tegen.

Ik wil je uitnodigen tijd te nemen om jezelf echt te leren kennen. Niet zoals anderen je willen zien maar zoals jij daadwerkelijk bent. Dit kan gepaard gaan met wat groeipijntjes, wat traantjes, maar niks is mooier dan jij die kiest om opnieuw geboren te worden om te kunnen zijn wie je echt bent.

Je kunt mij altijd mailen via mara@maramichelspr.com als je hier ondersteuning bij nodig hebt. Ik begrijp heel goed wat er allemaal bij komt kijken, maar ik weet ook dat alles wat gebroken is weer heel kan worden. Vooral als je ervoor kiest om te helen. Onverwerkte emoties te verwerken en de reis van zelfliefde aan te gaan.

Laten we het niet zover laten komen dat het lijkt dat er geen weg terug is. LOVE YOURSELF. Er is altijd een weg!

Liefs, Mara

 

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.

Leave a Reply