Sinds 6 maanden heb ik besloten om elke dag gelukkig te zijn. Ik moet zeggen dat het me 99% van de tijd lukt, en daar ben ik echt heel trots op. Ik dacht voorheen dat het heel moeilijk zou zijn. Maar ik ben erachter gekomen dat zolang ik zelf 100% verantwoordelijkheid neem over mijn gevoel dan is het veel makkelijker dan je denkt.

De eerste stap die ik moest maken was zorgen dat goed voelen mijn dagelijkse prioriteit werd.

Gelukkig geef ik veel trainingen en coachingsessies en leg ik altijd het volgende uit:

Gedachten beïnvloeden je emoties, je emoties bepalen hoe jij je voelt, hoe jij je voelt bepaalt je houding, je houding bepaalt de keuzes die je maakt, en de keuzes die je maakt bepalen je gedrag en gelijk de uitkomst van je acties.

Met deze kennis wist ik dat ik vooral mijn gedachten moest managen. Hierbij 20 tips die ik toepas om dagelijks te blijven genieten:

  1. Vergelijk jezelf niet met anderen, wees blij met je persoonlijke ontwikkeling.
  2. Zet dagelijks 1 doel centraal. Wees trots als je eraan.
  3. Draag kleurrijke kleding, het is bijna lente, dus denk aan pastelkleuren. Kleuren die je gemoedstoestand positief beïnvloeden. Check out ‘Esprit’ voor wat leuke inspiratie. 
  4. Blijf in beweging, zorg dat sporten een onderdeel wordt van je lifestyle. Je ziet er niet alleen beter uit maar je voelt je er ook gelukkiger door.
  5. Glimlach zoveel als je kan. Zodra je een spiegel ziet, lach naar jezelf. En als je echt gek wil doen, dan lach je zeker 5 x per uur. Ook hier wordt je niet alleen blij van, maar je ziet er ook aantrekkelijker uit.

  6. Durf sociaal te zijn. Wanneer je in de bus stapt, of wanneer je een winkel binnenkomt. Groet iedereen waar je oogcontact mee heb, en geniet ervan.
  7. Luister elke ochtend wanneer jij je klaarmaakt naar motivatie en inspiratiespeeches. Mijn tips voor jou zijn Abraham Hicks, Anthony Robbins, Oprah Winfrey en Kayne West.

  8. Lees elke dag een paar bladzijden over persoonlijke ontwikkeling. Mijn tip voor jou zou zijn, Denk Groot en word Rijk van Napoleon Hill en Miracle Morning van Hal Elrod. Image result for denk groot en word rijkImage result for miracle morning
  9. Dwing jezelf om te kiezen voor een positieve vocabulaire. Hierdoor daag jij jezelf uit om elke situatie vanuit meer perspectieven te bekijken.

  10. Eet gezond, Drink veel water en dans zo vaak als je kan.

Focus je dagelijks op minimaal 2 punten van de tips en je voelt elke dag gelukkiger worden.

Wil jij ook voor 100% geluk gaan en je wil er graag ondersteuning bij. Mail mij via mara@maramichelspr.com

Liefs,

Mara Michels

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.

Leave a Reply