Waar ik vreugde uit haal? Het gevoel van liefde om mee heen, het genieten van de kleine dingen. Genieten van de mooie dingen overal om me heen. Soms lijkt dat moeilijk, dan zie ik niets anders dan alleen maar ellendigheid. Maar het geven van aandacht aan hoe groot, wit, en vol de wolken kunnen zijn geeft me voldoening. Het zien van zonneschijn op rode herfst bladeren geeft me een glimlach op mijn gezicht. Ja, dat de wereld niet perfect is, daar kan ik niet omheen. Maar ik kan wel dankbaar zijn voor het goede leven dat ik hier heb. Ik kan wel dankbaar zijn voor de schoonheid van de natuur en van de mensen om me heen.

Afgelopen vrijdag was ik naar een klassiek concert. Je weet wel, met een orkest en een dirigent. Het was genieten, de eerste zachte, vloeiende tonen van de violen gaven me kriebels in mijn buik. De passie van de dirigent spatte ervan af. Zijn plezier en energie vulde de hele zaal. Het was prachtig om naar te luisteren, maar ook om naar te kijken. De drama en intensiteit van het stuk stegen steeds hoger en met een voldaan gevoel liep ik na afloop de zaal uit. De mooie dingen in het leven. Genieten van muziek en de passie van een ander.

Ik wil liefde delen, ik wil blijdschap verspreiden en ik wil mijn dankbaarheid verkondigen. Ondanks dat mijn leven niet perfect is, ondanks dat ik soms niet weet wat mijn volgende stap is, vind ik iedere dag geluk. Want ik mag leven. Ik mag dansen, springen, lachen en brullen. Maar ik mag ook kwetsbaar zijn, ik mag voelen, ik mag huilen en ik mag boos zijn. Ik leef om te genieten en geluk te ervaren en dat kan ook zonder geld uit te geven of perfect te presteren.

 

Femke Schreuder

About The Author

Femke Schreuder

Mijn ei kwijt kunnen, dat is waar het bij mij om gaat. Toon Tellegen, mijn favoriete dichter, noemde een van zijn dichtbundels 'Daar zijn woorden voor'. Zo voel ik dat ook. Woorden zijn een uitlaatklep en ik kan alles wat ik voel woord voor woord uit- spreken, schrijven, typen. Mijn favoriete dingen in het leven? Romantiek, humor, muziek, schrijven en mooie foto's bekijken.