Ik ben Engracia Gordon. Ondanks ik met de Bijbel ben groot gebracht, had ik er niet veel mee. Ik zag allerlei liefdeloosheid om me heen. En in de kerk of all places liepen de grootste roddelaars rond. Ik had veel kritiek. Dus bedacht ik dat de mensen en zeker kapitalisten God hadden verzonnen om de mensen naar hun hand te zetten.

Totdat ik in 1999 een zwaar ongeluk aan mijn oog. Toen besloot ik God en de Bijbel echt een kans in mijn leven te geven. Ik vroeg niet om mij te genezen, maar om mijn pijn te verzachten en het gebeurde.

Nu zestien jaar later, hou ik van de Bijbel. Het is mijn troost, mijn gids, mijn bron van kracht.

Mijn vader, wijlen James L. Gordon,  heeft mij geleerd dat alles wat het leven aangaat in de Bijbel beschreven staat. Hij zei: De Bijbel is onze handleiding. Alles heeft een handleiding in het leven. Ook wij mensen.

Het eerste wat daarom in mij opkomt als ik wakker word, is hoe ik me zo gauw mogelijk met Mijn Schepper in verbinding kan stellen. Ik begin met Mijn God te bedanken dat ik door Zijn bescherming heerlijk geslapen heb. Ik heb geen last van slapeloosheid. Ik slaap diep en ik wordt tussendoor niet wakker, ik nodig Hem verder uit om leiding te geven aan mijn leven middels Zijn Geest.

Ook dank ik Hem dat Hij mij reeds gezegend heeft, zoals in Efeze 1 vers 3 beschreven staat, nog voor de grondlegging van deze wereld met allerlei geestelijke zegeningen in de hemelse gewesten in Christus Jezus.

Ik heb er ook een gewoonte van gemaakt om voor alle mensen die op mijn weg komen en mijn pad kruisen te bidden. Daarna lees ik Lofpsalmen. Vervolgens lees ik aandachtig vijf hoofdstukken uit het nieuwe testament.

In Hebreeën 1 vers 3 staat geschreven dat: “Het Woord de drager is van Zijn kracht”. Zo ervaar ik het ook. Zodra ik de Bijbel opensla en begin te lezen ervaar ik een warmte in mijn hart die zich over mijn lichaam verspreidt. Ik voel me sterk en tegelijkertijd heel rustig.

engracia2

 

Als ik voorts de straat op ga kom ik alleen maar aardige mensen tegen die me groeten en naar me lachen. Dan denk ik dank U God van het Universum, het komt door uw liefde in mijn hart dat de mensen mij vriendelijk behandelen.

Ik ken mensen die niet in God geloven, maar ook zij zijn zich bewust dat zij zelf niet instaat zijn om, als het erop aankomt, zichzelf te beschermen en/of sturing aan hun leven geven. Ze willen graag zelf controle over hun leven hebben. Nadat ze alles geprobeerd hebben om bijvoorbeeld te genezen, of hun onhandelbare kinderen in het gareel te krijgen, hoor je ze zeggen dat het enige dat rest, is zich overgeven aan de kosmos. Maar overgave is voor hen moeilijk omdat ze geen vertrouwen hebben in die vage kosmos.

Miljoenen mensen missen het geloof om antwoord op hun gebeden te ontvangen en om hun geesten van angst en zorgen te bevrijden. Dit gemis is te wijten aan gebrek aan kennis en/of begrip van Gods Woord. Daarbij willen mensen zelf het stuur van hun leven vasthouden.

Het is jammer dat wij eigenlijk alleen maar informatie hebben over onze Schepper en Maker en Zijn Zoon Jezus, maar geen relatie met Hem hebben. En derhalve geen geloof.

De gehele wereld wankelt op dit moment onder een maatschappelijke onrust. Degene, wellicht anderen ook, die zich verdiepen in de Bijbel weten dat deze onrust aan een indrukwekkende gebeurtenis voorafgaat. De meest vernietigende oorlogen, sociale onrust, religieuze verwarring geven aan dat het einde van de huidige cultuur voor de deur staat.

De Moslims verwachten de Mahdi, de Joden verwachten de Messias en de Christenen verwachten dat de wederkomst van Christus is heel dichtbij is. Veel meer nabij dan men denkt.

Geloven we dat echt? En treffen we maatregelen om de kant van onze Schepper te ontvangen? Of blijven we gewoon doen wat we doen, gevangen in de beslommeringen van alle dag.

Waar ik ook graag naar luister zijn preken. Ik ervaar een stichtelijke preek als zuiver water dat mijn ziel begiet. Ik kan er wat mee.

Zo hoorde ik tijdens een preek een verhaal over een zwerver. Deze man at uit vuilnisbakken en sliep in parken. Op een hele koude dag werd hij dood aangetroffen. Om achter zijn identiteit te komen werden zijn zakken leeggehaald. In zijn lege portefeuille vond men enkele papieren waaronder een testament. Daarin stond dat hij een paar miljoen dollars geërfd had. Hij stierf echter in grote armoede en heeft het geld nooit ontvangen, omdat hij niet kon lezen.

Weet je, het zou zeer tragisch zijn als in het licht van de fantastische, ontzagwekkende, overvloedige erfenis die Jezus ons nagelaten heeft, wij in grote geestelijke armoede zouden sterven. Er is zoveel kracht, zoveel deugdzaamheid, zoveel goddelijkheid te ontvangen. Echter, we moeten wel, aandachtig, kunnen lezen. Anders kan het geen wortel schieten in ons leven.

Engracia Gordon

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.

Leave a Reply