Iedereen wilt succesvol zijn. Onlangs las ik een interview met iemand die zijn 9 to 5 job had opgezegd en zijn eigen bedrijf heeft opgezet. Dit zijn een paar van de reacties die hij te horen kreeg.

–> “If starting a business would be that simple, everybody would do it!

–> “You will fail! There is already too much competition in your niche!

–> “That’s a ridiculous idea! Why don’t you keep working here? You’ve invested so much, you can become a director in a couple of years!”

Eén ding waar je altijd rekening mee moet houden zijn mensen die niet in je geloven. Mensen die denken dat wat jij wilt doen niet haalbaar is. Nu zal ik net als ieder mens toegeven dat je op een gegeven moment discouraged raakt. Het is niet dat je echt gelooft wat zij zeggen maar dat ze toch ergens een punt hebben. Maar concurrentie zal er altijd zijn, hoe goed je ook bent, hoe origineel je ook bent. Het is geen reden om op te geven. Vandaag een paar tips tegen de negatieve woorden om je heen!

 

1. Stop met het vertellen van je plan

Natuurlijk als je in een cirkel met negative nancy’s zit wil jij aan hun laten weten wat er zo anders is aan jouw plan. Stop ermee. Niet alleen omdat het naar beneden gehaald wordt maar ook omdat copycats nog steeds bestaan. En geloof me, iedereen kan jouw idee stelen en ermee aan de haal gaan. Je kan er niks tegen doen omdat het niet te bewijzen is, je kan niemand aanklagen. Helemaal niks. Houdt je plannen voor jezelf!

2. Maak je team

Omring jezelf met mensen die je uitdagen en inspireren. Ik denk dat dat heel belangrijk is. Mensen naar wie je kunt opkijken. Blijf altijd bezig met wat je wilt bereiken. Door je te omringen met mensen die je uitdagen en inspireren zorg je er onbewust voor dat je harder werkt en meer doet!

3. Fight your inner negative nancy!

Je ergste vijand ben jijzelf. Ik denk dat we allemaal dit soort quotes hebben gelezen op Facebook en Tumblr, je kotst ze uit! Maar het is wel waar. Geef nooit op en de weg naar succes is een rocky road maar zolang je niet opgeeft zit je goed. Je bereikt het wel. Hier een paar gedachtes waar jij wel eens last van hebt

–> “Let’s wait for tomorrow…”

–> “Let’s do this other task first…”

–> “This is not for me…”

STOP! Je kan altijd excuses verzinnen, maar how about dat je iets verzint om door te gaan. Relaxen hoort erbij. Neem eens een lekkere massage of ga naar de sportschool. Verwaarloos je zelf niet.

4. Je zult falen

HUH? Ja, je zult falen. Je zult een paar keer keihard op je bek vallen voordat je er komt. En dit is normaal, het hoort erbij! Laat je niet discouragen. If you fail, do it better the next time. Je kan niet een mindset hebben dat je alles in één keer goed zult goed. Always improve yourself!

About The Author

Iloveinspiration

Leave a Reply