Vroeger, toen je samen met je moeder de kerstboom aan het opzetten was, sinterklaas liedjes aan het zingen was op school of een sneeuwballen gevecht aan het houden was met je vrienden. Overviel het je zomaar, zonder je best ervoor te hoeven doen, het was daar: het ‘December gevoel’

Ik denk dat je dit gevoel het best kan omschrijven als een gevoel van spanning, opwinding en geluk. Een maand vol met gezelligheid, eten, familie en vrienden zit eraan te komen. Een nieuwe jaar staat voor de deur en natuurlijk wil jij december met een goed gevoel  verlaten.

Nu je volwassen bent, en niet zó zorgeloos meer als toen je nog klein was, is het soms lastiger om dit magische gevoel te ervaren. Met deze tips hieronder hoop ik dat dit jou toch zal gaan lukken.

Gezelligheid, Deze maand staat vooral in het teken van gezelligheid, het voorpret van het versieren van een kerstboom, het kopen van een nieuwe outfit,  leuke cadeautjes of het krijgen ervan. Als kind werd die sfeer voor jou gecreëerd. Als volwassen moet je die sfeer zelf maken!

Afbeeldingsresultaat voor gezelligheid tumblr

 

Versier je huis,  Zet je kerstboom alvast op, zet een schaal met kerstballen op tafel, hang wat lichtjes op tegen de muur. Dit zal jou helpen eerder het ideale ‘Decembergevoel’ te krijgen en een prettige sfeer in huis.

Bezoek een kerstmarkt, Hoe kom je nu echt in de sfeer? Met een bezoekje aan een kerstmarkt natuurlijk! Heb je wel een paar dagen of een weekend de tijd dan zijn de kerstmarkten in Duitsland aan te raden.  Daar organiseren ze in december in verschillende steden, kerstmarkten met sprookjesachtige verlichting, draaimolens, schaatsbanen, muziek, leuke kerstspulletjes en natuurlijk heerlijk eten. Dit is echt een aanrader!

Afbeeldingsresultaat voor kerstmarkt

Eten, ga je liever uiteten, kook je alles zelf of doe je dit het liefst met anderen? December staat ook wel bekend als een ‘eet maand’. Er word uitgebreid gegeten tijdens kerst, oud & nieuw. Natuurlijk moeten we de heerlijke chocolade letters en speculaasjes tijdens sinterklaas ook niet vergeten.

Ik hoop dat ik jou heb kunnen inspireren om een heerlijk decembergevoel te creëren.

Zodat wij allemaal met een fijn gevoel het nieuwe jaar in kunnen gaan!

 

Liefs, Sharisma

 

 

 

About The Author

Sharisma Bhaggoe

Leave a Reply