”We all receive love different ways..”

Ken je dat? Je bent in het begin erg verliefd op je partner, maar na een tijdje leek die verliefdheid langzaam te vervagen. Je vraag jezelf dan af waar het mis ging en hoe je het weer goed kan maken. Het is heel simpel. We houden van ons partner op de manier hoe wij geliefd willen worden. En hier gaat het mis, want iedereen wilt op een andere manier liefde ontvangen. Het is dus belangrijk dat je weet welke liefdestaal je partner spreekt, hierdoor leer je om op de juiste manier van je partner te houden en zal je relatie langer duren!

“Het verlangen naar ‘de romantische liefde‘ zit diepgeworteld in onze ziel’, zegt de Amerikaanse schrijver en pastoor dr. Gary Chapman in zijn boek ‘de 5 talen van de liefde‘. In het begin van zijn boek stelt Chapman een belangrijke vraag: ‘Hoe komt het dat tegenwoordig maar zo weinig echtparen het geheim gevonden hebben om de liefde na de trouwdag levend te houden?’ Meteen erna geeft hij een antwoord op die vraag; huwelijkspartners hebben meestal een verschillende ‘taal’ om hun liefde te uiten en te ontvangen.

tumblr_o3oe1f0lxb1s31o1xo1_250  tumblr_o5egejufs41thgfhwo2_250tumblr_o5egejufs41thgfhwo1_500

De 5 liefdestalen zijn:

Positieve woorden

Complimenten en opbouwende woorden. Ieder mens houdt meer van positieve woorden dan van kritiek, maar mensen met de liefdestaal ‘positieve woorden’ zijn er extra gevoelig voor.

Tijd en aandacht

Samen zijn, leuke dingen doen en aandacht hebben voor elkaars verhaal. Oprecht in elkaar geïnteresseerd zijn. Het is het waardevolle wat je iemand kan geven die deze liefdestaal spreekt.

Cadeaus

Een bos bloemen met zorg uitgezocht of een zelf gemaakt cadeautje. Waar het geven van een cadeau om gaat, is dat je aan hem/haar denkt. Een aardigheidje kan genoeg zijn.

Dienstbaarheid

Het lijkt op het eerste gezicht niet romantisch om de vuilnisbak buiten zetten, maar voor iemand die deze liefdestaal spreekt kan het meehelpen in de huishouding waardevoller zijn dan het ontvangen van complimentjes of een bos bloemen.

Lichamelijk aanraking

Elkaars hand vasthouden, zoenen en omhelzen zijn allemaal manieren om liefde te uiten. Een knuffel, een zoen, een omhelzing, even elkaar aanraken. Het zijn krachtige middelen om de liefdestank van je partner te vullen als hij/zij deze taal spreekt.

Bekijk het filmpje over het geheim van een sterke relatie:

Much loveeeee,

Diana !

About The Author

Iloveinspiration

One Response

Leave a Reply