Je kon deze week onmogelijk om rapper Boef heen. Ik als uitgesproken Boef fan, ben dan ook niet echt bezig geweest met een andere artiest afgelopen week dan Boef. En samen met branding en pr expert, onze eigen Mara Michels, zijn we dan ook gefascineerd door deze artiest die record naar record verbreekt met zijn debuutalbum Slaaptekort.

Hoe komt Boef aan zijn achterban? En waarom blijft zijn achterban hem zo supporten? Wat maakt hem zo uniek? Waarom is zijn nieuwe videoclip, zonder twijfel één van de beste Nederlandse videoclips ooit gemaakt?

De cijfers liegen er niet om deze week: Met alle 16 nummers staat hij in de top 20 op Spotify. Zijn nummer Salam ft Soufiane Eddyani is goud gegaan in 1 week tijd.

 

Zijn video voor Habiba, is de eerste video in Nederland die in 30 uur al een miljoen views had!

Een samenwerking met CAKE Film en geregisseerd door Madja Amin, de hele arthouse vibe laat Boef’s acteerkunsjes ook meteen zien. Dat hij wil acteren heeft hij wel vaker in zijn afgelopen Q & A’s laten weten die hij poste op zijn youtube channel. Zijn afgelopen vlog ging over het filmen van deze video in Ukraine, kijk die hier!

Het fijne van Boef is dat ondanks alles, hij zichzelf blijft. Een boef. Zelfs toen hij eerder deze week bij RTL Late Night aanschuifte, waar hij zich van zijn beste kant liet zien, en Ali B vertelde over Boef zijn positieve verandering, moest de rapper toch wel even laten weten dat hij nog steeds rebels is, maar binnen de grenzen blijft.

De grootste les die ik leer van Boef is; heb schijt en doe waar je goed in bent. Hij heeft veel negativiteit over zich heen gehad in het afgelopen jaar, maar fans heeft hij nooit verloren. De cijfers liegen er niet om, en zijn doelgroep blijft support tonen!

Zo’n loyale achterban creëren is waarom Boef een groot inspiratie is, hij wil zijn fans tevreden houden en de rest kan hem vrij weinig schelen.

Ik blijf in ieder geval nog wel even naar zijn album luisteren!

 

Much Love, Charifa Afalah.

Geniet je van lekkere hiphop en de nieuwste muziek? Vergeet dan niet elke maandag tussen 17u en 19u naar #WhatsTrending op Stanvaste Radio te luisteren via deze link. Geniet met mij mee, van nieuwe muziek en het laatste nieuws rond de heetste artiesten!

 

About The Author

Charifa

Activist. Feminist. Change maker. First Lady. Tumblr queen. Visual Branding. "Vergroot je kennis en verrijk je omgeving."

Leave a Reply