Veel artiesten dromen over de deal die hun de roem en de rijkdom zal opleveren. Logisch je ziet sterren als Rihanna, Beyonce, Kayne West en Taylor Swift en je denkt: ik kan dit ook met mijn talent, als ik het geld maar had. 

Maar toch is er ook een andere kant die naar mijn inziens belicht moet worden. En dat is de kant dat er ook veel artiesten spijt hebben dat zij ooit hebben getekend voor een deal waar ze nu geen kant meer mee op kunnen.

Hun creativiteit vindt geen weg, ze zijn geen prioriteit van de label en moeten te hard hun best doen voor te weinig.

Slave contracts zoals ze vroeger werden genoemd, zijn eigenlijk nooit echt weggegaan. Denk aan verhalen van TLC en rapper Nelly. Het is niet voor niets dan artiesten zo hard bezig met andere verdienmodellen om hun lifestyle te onderhouden.

Daarom is het belangrijk dat je een plan hebt, een strategie voordat jij actief gaat zoeken naar een recordlabel. Vergeet niet dat een label gewoon winst wil maken, en het eigenlijk  niet om de kunst gaat. De artiest zelf moet zijn eigen “art” beschermen. Check out the video.

Daardoor is “Independent” gaan als artiest helemaal niet zo een verkeerde gedachte, maar ook daar is een plan van aanpak belangrijk.

Mocht  je willen sparren over je creatieve ondernemerschap als artiest. Om vrijblijvend te praten over de mogelijkheden die er zijn op strategisch niveau.  Mail mij dan via mara@maramichelspr.com 

Liefs, Mara

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.

Leave a Reply