Ken je dat gevoel? Het gevoel van eenzaamheid, ook al ben je toch met mensen om je heen? Het klinkt erg zielig, maar het is belangrijk om het er over te hebben. Eenzaamheid is toch een emotie die veel mensen hebben en niet bespreken. Sommige mensen hebben zelfs het gevoel dat zij helemaal geen ‘beste vriend’ hebben waarmee zij kunnen praten over eenzaamheid of andere dingen in het algemeen.

Eenzaamheid is toch een emotie die veel mensen hebben en niet bespreken.

Het moeilijke is aan emoties, is dat ze anders zijn voor iedereen. Sommige mensen houden er van om alleen te zijn of vinden het niet erg om ‘weinig’ vrienden te hebben. Voor sommige mensen zou dat erg eenzaam aanvoelen.

Persoonlijk heb ik altijd het probleem dat ik goed met mensen omga, maar af en toe is er geen ‘klik’ en dan voel ik me meer geïsoleerd dan alleen. Dat is veel erger voor mij. Dan ben ik liever alleen, dan met iemand waar ik geen klik mee heb. Het leidt tot een vicieuze cirkel van minder willen socialiseren en uiteindelijk echt heel eenzaam worden.

Het kan ook de andere kant op. Uiteindelijk maak je misschien iets te veel vrienden. Vrienden die geen echte betekenis hebben. Puur voor de gezelligheid, maar geen diepgang. “Hoe kan ik vrienden vinden?” is een hele moeilijke vraag. Ik zou zeggen: ga uit je comfortzone.

“Hoe kan ik vrienden vinden?” is een hele moeilijke vraag. Ik zou zeggen: ga uit je comfortzone.

Ga op een sport, een vereniging of praat met iemand die jou interessant lijkt. Maak misschien meer oogcontact of verdiep je meer in de stof van gesprek. Stap op iemand af. Zeg hoi tegen iemand in de supermarkt. Maak wat smalltalk in de lift. Ga er op uit, you social butterfly

Na het afspreken met vrienden of na het socialiseren ga je even relaxen. Wat doen de meeste mensen? Op sociale media zitten. Voor de meeste mensen is dit de oorzaak van hun eenzaamheid. Iedereen op Facebook, Snapchat of Twitter laat zien hoe leuk hun leven is en met wie ze die leuke tijden delen. Dan lijkt het net of iedereen plezier heeft zonder jou. In realiteit is het vast heel anders. Achter de leuke Facebook-pagina kunnen problemen schuilen.

Dus wat moet je doen als je je eenzaam voelt? Dat ligt aan welke vibes en mensen het beste bij jou passen. Voor sommige is het praten met mensen. Voor anderen is het diepe banden scheppen. Het gaat er om dat jij het fijn vindt.

 

Wil je meer passie in het leven ga naar www.maramichelspr.com en boek een sessie.

About The Author

Sebastiaan Paap

Leave a Reply