What you give is what you get

Vaak geldt dit in negatieve zin, als jij iemand onaardig behandeld dan zal jij ook onaardigheid terug krijgen. Met positieve aspecten blijkt het toch net wat anders te werken. Je geeft liefde, deelt liefde maar je krijgt het niet altijd terug. Hoe kan dat dan?


Zie positieve daden als zaadjes, zaadjes die jij plant, voed en verzorgt. Het ene plantje groeit razend snel en het andere plantje heeft nog wat extra water, zon en aanmoediging nodig om te groeien. Soms denk jij zaadjes te hebben geplant voor witte bloemen en opeens zijn het rode bloemen, het is niet wat jij in je hoofd had, maar maakt dat de bloemen opeens minder mooi of bijzonder? Je wou bloemen, je kreeg bloemen, alleen in een andere kleur.

Je zal niet altijd direct iets positiefs terug krijgen, maar als je heel goed oplet zit het geluk en de good karma juist in hele kleine bescheiden gestures oftewel gebaren.

En dat is het juist, je moet je ogen leren openen om deze gebaren te kunnen zien. Waarschijnlijk heb jij hele andere verwachtingen als “beloning” van jouw goede daden. Jij verwacht het gelijke van wat jij een ander geeft, en het liefst ook nog van deze desbetreffende persoon. Maar misschien krijg jij wel een hele mooie gebaar van een ander persoon als beloning. Je hebt dan misschien niet eens oog voor deze mooie gebaren van deze onverwachte persoon, omdat het niet is wat je wilt. En je blijft wachten en wachten op iets van iemand die het je niet zal geven, terwijl je het wel van een ander kreeg.

Het beste is om te geven zonder iets terug te verwachten en je te laten verrassen van wat er ook ontstaat. Hierdoor is jouw gift nog puurder, het is een cadeau voor een ander en daarmee ook voor jezelf.

Houd je ogen open voor de mooie cadeautjes die het leven jou te bieden heeft, en wees dankbaar voor elke gesture die jij ontvangt. Geef elk plantje liefde, ook al is het een andere kleur dan gehoopt, wie weet geeft juist dat ene plantje jou uiteindelijk nog meer voldoening dan je ooit had kunnen denken.

Don’t forget to like & share


 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.