Deel 1

Deel 2

Wat heel belangrijk is, is dat iedereen zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar eigen geluk, gevoel en keuzes. Om te creëren, om het leven neer te zetten hoe je het graag wenst, om echt achter je eigen verlangens aan te gaan is de basisingrediënt dat je je gelukkig voelt.

In de show van 10 januari 2017, praat Mara over hoe zorgt dat je dagelijks gelukkig blijft.

Vraag jezelf eens af, wat maakt je gelukkig en waar ben je weer elke dag dankbaar voor? Als je hierover nadenkt ga je vanzelf steeds meer dingen waarderen.

Maar hoe zorg je ervoor dat je je gelukkig voelt en hoe houd je dat gevoel vast?

  1. Luister goed naar je lichaam, zorg dat je lekker in je vel zit.
  2. Weet van jezelf hoe je je rust in je lichaam behoudt. Blijf relaxed.
  3. Zorg ervoor dat je in lijn blijft met het gene wat je voelt en doet.
  4. Sta open voor kansen die je gewenst hebt. Pak een kans aan en ga ervoor.
  5. Blijf dromen.

Natuurlijk kan je niet alle dagen van het jaar gelukkig zijn, iedereen is ook wel eens ongelukkig. Iedereen gaat hier op een andere manier mee om, maar wat zijn nou juist goede manieren om met je ongelukkige gevoel om te gaan?
Hier wat tips:

  • Zorg ervoor dat je je hart kan luchten.
  • Lucht je hart, door met een beste vriend te praten. Vertel je vriend het doel van het gesprek, zo kan hij of zij goed naar jou luisteren en jou van advies voorzien.
  • Schrijf het van je af. Als je hoofd te vol zit, moet je rust creëren.
  • Zorg ervoor dat je je energie laat stromen. Dit gebeurt als je creatief bezig bent. Denk aan schilderen, schrijven, koken, gedichten en foto’s maken.

 

Onthoud: Gelukkig zijn is blij zijn met wat er is en wat je hebt. Dit betekent dat je je verzoent met jezelf, anderen en je omgeving. Door mildheid, vergeven, toegeven, complimenteren en door je eigen behoeften en die van anderen te vervullen zorg je ervoor dat je je gelukkig blijft voelen. 

 

Wil je ook de muziek horen, die tijdens de uitzending wordt afgespeeld? Luister dan naar Mara’s Morning Motivation hieronder via Mixcloud: 

About The Author

Iloveinspiration

Leave a Reply