Of het nu is om jezelf te kunnen zijn, jezelf te bevrijden of jezelf buiten de hokjes te plaatsen. Maskers maken een statement en geven je de mogelijkheid om eens iets anders te doen. Bij de tentoonstelling Powermask in het Wereldmuseum waren ruim honderd verschillende maskers te vinden. Versierd met kralen, stof of verf.  Gemaakt voor fashion, feest, ritueel of een statement. Alle soorten en maten waren te vinden. Het leuke aan maskers? Niets is te gek. Kijk naar alle bijzondere creaties in deze fotoreportage en video:

Powermask is te zien tot en met 7 januari 2018 in het Wereldmuseum te Rotterdam.

Foto’s: Femke Schreuder

Video: Beeld – Mara Michels
Edit – Jesse Bouterse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Femke Schreuder

Mijn ei kwijt kunnen, dat is waar het bij mij om gaat. Toon Tellegen, mijn favoriete dichter, noemde een van zijn dichtbundels 'Daar zijn woorden voor'. Zo voel ik dat ook. Woorden zijn een uitlaatklep en ik kan alles wat ik voel woord voor woord uit- spreken, schrijven, typen. Mijn favoriete dingen in het leven? Romantiek, humor, muziek, schrijven en mooie foto's bekijken.

Leave a Reply