“Vanaf jongs af aan, had ik al een droom om actrice te worden. Ondanks dat, heeft het heel lang geduurd voordat ik de stap nam. Ik had last van faalangst en bekeek mijn droom niet realistisch. Mara Michels heeft een duwtje in mijn rug gegeven en al snel had ik zonder enige ervaring mijn eerste rol als edel figurant binnen.”

“Acteren is mijn droom, maar school is mijn back-up plan. Ik doe geen acteer opleiding, omdat ik het voor mijn gevoel niet nodig heb om te kunnen acteren. Het zit in me. Kijk wat ik heb bereikt in twee maanden. Ik begon met een kleine rol als edel figurant in de serie ‘Ezkie’s Schoolleven’, de regisseur was onder de indruk van mijn uitstraling. Ze vond me een bijzondere persoonlijkheid hebben en zei dat ik veel zelfverzekerdheid uitstraalde. Ik wilde haar persoonlijk spreken en dat hebben we gedaan. Na ons gesprek had ik een rol in een Engelstalige, romantische comedy serie die aankomend jaar gelanceerd wordt.”

“Mijn familie is heel trots op me en een aantal vrienden staan te popelen om me te zien groeien in de acteerwereld. Helaas reageren sommige mensen ook negatief, ze komen jaloers over. Daar besteed ik geen aandacht aan. Veel mensen onderschatten een vak als acteren. Het is wel degelijk veel werk, draaidagen duren lang en zijn zwaar. De hoeveelheid werk die in een productie zit, word door velen niet gezien. Ik besef me nu wel echt dat je alleen moet gaan acteren als je het écht wil! Het gevoel dat ik krijg van acteren, maakt me enorm blij. De eerste dag op de set was een hele ervaring op zich. Ik kan me nog goed herinneren dat ik de dag voor mijn eerste draaidag enorm nerveus was. In mijn hoofd voelde ik me als een kip zonder kop, maar dat liet ik niet merken.”

Mara vroeg out of all people in de zaal, mij, om in de spotlight te staan.

“Dat ik dit jaar eindelijk de stap nam om te gaan acteren heb ik echt aan Mara Michels te danken. Ik begon na de zomervakantie aan mijn stageperiode bij Daisy Da Veiga, ik ontmoette haar voor het eerst bij een van haar lezingen. Het ging over het najagen van je dromen en voor jezelf kiezen. Bij de voorbereidingen van de lezing was Mara ook aanwezig. Daisy en Mara waren druk bezig met het stellen van het licht. Mara vroeg out of all people in de zaal, mij, om in de spotlight te staan. Het voelde heel bijzonder. De dag erna was mijn eerste echte stagedag, we speelden een spel zodat de hele crew elkaar goed leerde kennen. We moesten onze dromen en visies opschrijven. Ik vertelde over mijn droom om actrice te worden en voor Mara kwam alles bij elkaar. Ze had die dag een mail gekregen met een oproep voor figuranten voor een serie. Ze zei dat ik me moest aanmelden als ik thuis was. Ik heb het niet meteen gedaan, ik had nog erg last van faalangst. De volgende dag vertelde ik haar dat ik me nog niet had aangemeld, maar Mara nam maatregelen en gaf me die extra push. Ik ben haar enorm dankbaar, kijk waar ik in zo’n korte tijd ben gekomen!”

 

Femke Schreuder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

About The Author

Femke Schreuder

Mijn ei kwijt kunnen, dat is waar het bij mij om gaat. Toon Tellegen, mijn favoriete dichter, noemde een van zijn dichtbundels 'Daar zijn woorden voor'. Zo voel ik dat ook. Woorden zijn een uitlaatklep en ik kan alles wat ik voel woord voor woord uit- spreken, schrijven, typen. Mijn favoriete dingen in het leven? Romantiek, humor, muziek, schrijven en mooie foto's bekijken.