Aanstaande zondag 24 juni in Rotterdam organiseert The Natural Hair Club (NHC) de 6e editie van Locked & Loose, het grootste Natural Hair evenement gericht op krullen, kroeshaar en dreadlocks, in het prachtige Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Tickets kun je bestellen via www.naturalhairclub.nl

De afgelopen paar jaar is de natural hair movement steeds meer aan het groeien. Het oude schoonheidsideaal is aan het veranderen, en steeds meer vrouwen met natuurlijk kroes en krullend haar nemen controle over hun denken.

Eeuwenlang werd er aan donkere vrouwen verteld dat hun huid te donker was, en dat hun haar te kroes. Het resultaat hiervan waren miljoenen moeders die zichzelf niet mooi genoeg vonden, en er alles aandeden om aan een ‘ideaal’ schoonheidsbeeld te voldoen. Deze zelfde moeders gaven onbewust de boodschap aan hun dochters en zonen dat zij niet goed genoeg waren om geliefd te worden op basis van hoe zij er in hun natuurlijke staat uitzien. Het gevolg dat heel veel kinderen niet hebben geleerd zichzelf te accepteren voor wie zij zijn en over de hele wereld volwassen lopen die nog steeds bevestiging zoeken buiten zichzelf.

Het gevolg dat heel veel kinderen niet hebben geleerd zichzelf te accepteren voor wie zij zijn en over de hele wereld volwassen lopen die nog steeds bevestiging zoeken buiten zichzelf.

Zelf heb ik als kind ook jaren moeten vechten om gewoonweg te kunnen zijn. Als één van de weinige Zwarte kinderen op de basisschool was ik niet alleen niet mooi genoeg voor een vriendje, maar ook niet eens goed genoeg om bij klasgenoten thuis te komen op hun verjaardag. Uitgesloten op basis van mijn kleur, mijn identiteit, mijn zijn.

Op mijn 20ste jaar besloot ik mijn haar te locken. Ik had het nodig. Mezelf accepteren puur voor wie ik ben. Het was een begin van een actieve zoektocht naar mijn identiteit. Want vanaf mijn 11de jaar chemisch stijlde ik mijn haar. Na een 4 jarige intens proces besloot ik mijn locks te knippen en liep ik voor het eerst in mijn leven met mijn wilde bos. Super eng vond ik. Het was in een tijd waar deze natural hair movement op hele kleine schaal werd omarmt, dus ik kreeg onwijs veel blikken en ik kreeg zelf de vraag of ik mijn haar niet gewoon kon kammen.

Op mijn 20ste jaar besloot ik mijn haar te locken. Ik had het nodig. Mezelf accepteren puur voor wie ik ben. Het was een begin van een actieve zoektocht naar mijn identiteit.

Ons haar is een statement, een manier om onszelf te laten zien, zoals wij onszelf het liefst ervaren. Wat is het verhaal van jou haar? Welke fase ben jij doorheengegaan met jou haar? Aanstaande zondag tijdens het Locked & Loose evenement in Rotterdam zal je heel veel gelijkgestemden mensen ontmoeten, met allemaal een verhaal. Spreek dit je aan en dan moet hier je hier zeker bij zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Liefs, Mara

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.