Elke zaterdagavond van 18.00 tot 20.00, hoor je The First Ladies 93.9fm, een taboedoorbrekend radioprogramma gericht op de empowerment voor de vrouw van nu. Bij deze vrouw draait het leven om 3 dingen: haar eigen geluk, haar gezin en haar carrière. The First Lady is trots om vrouw te zijn met dromen en doelen, en weet hoe belangrijk het is om er te zijn voor een ander.

Alia, 34 jaar, 7 jaar getrouwd en geen kinderen, werkt als communicatieadviseur voor musea en culturele instellingen, daarnaast is zij met veel plezier samen met haar man en broer eigenares van de succesvolle koffiebar “Espresso Dates” in Rotterdam. Ook zit Alia in het bestuur van verschillende vrijwilligersorganisaties.

 “Nog voor dat ik 18 jaar oud was waren er al culturele activiteiten in mijn buurt, zo kwam ik in aanraking met culturele instellingen. Ik zag hoe vrijwilligerswerk een bijdragen leverde aan de omgeving. Veel mensen denken dat zo’n bijdrage leveren nergens voor nodig is, maar de impact die je achterlaat is er wel zeker.”

Gelukkig blijven doet Alia vooral door de positieve kanten van het leven te belichten en dankbaar te zijn voor alle kansen en mogelijkheden. “Als iets mis gaat is dat jammer, maar ik buig het altijd zo om dat er een nieuwe uitdaging vormt.”

De hosts van de avond zijn: Daisy da Veiga, Francis dos Santos en Charifa Afalah.

Foto: Khalid Amakran

Luister Zaterdag 18 april naar het verhaal Alia Azzouzi en hoe zij zich heeft ontwikkeld tot de ambitieuze persoon die zij vandaag de dag is geworden.

Luister elke zaterdagavond van 18-20.00u, naar "The First Ladies" op Open Rotterdam.  De radioshow “The first ladies” is een programma waar de vrouw centraal staat. Met onze wekelijkse gasten zullen The First Ladies het levensverhaal van een vrouw belichten om zo weer een inspiratie te zijn voor een  ander. Dit programma wordt geproduceerd door Quintis Ristie en Mara Michels.

 

About The Author

Charifa

Activist. Feminist. Change maker. First Lady. Tumblr queen. Visual Branding. "Vergroot je kennis en verrijk je omgeving."

Leave a Reply