Iloveinspiration is benaderd door Melissa van Mellola.com. Melissa wil met haar sieradenlijn vrouwen inspireren en empoweren. Vrouwen bewust maken van hun innerlijke kracht. Met deze gedachte heeft ze ons gevraagd om aandacht te schenken aan de #MeToo. Vrouwen die seksueel misbruikt- of seksueel geïntimideerd zijn kunnen onder deze hashtag hun ervaring uitspreken. Door deze grote beweging onder de vrouwen voelen vrouwen zich gesterkt.

I believe it happened

Waarom de vrouwen het zolang voor zichzelf gehouden hebben? Bang dat ze niet serieus worden genomen of niet gelooft worden. Dat is niet gek, want mensen willen graag bewijs. Eerst zien, dan geloven. Maar er is lang niet altijd bewijs. Vrouwen houden het jarenlang voor zichzelf. Voelen zich beschaamd, bang en eenzaam. Het is belangrijk dat de vrouwen gehoord worden, dat ze geloofd worden. Seksueel misbruik blijf je voor de rest van je leven bij je dragen. Mocht iemand het aan je vertellen, help dan door te luisteren en het serieus te nemen. Vrouwen zouden elkaar niet nodig moeten hebben om dit te durven vertellen.

 

“I believe you. I believe it happened to you. And that it’s not your fault. Don’t blame yourself.”

 

About The Author

Femke Schreuder

Mijn ei kwijt kunnen, dat is waar het bij mij om gaat. Toon Tellegen, mijn favoriete dichter, noemde een van zijn dichtbundels 'Daar zijn woorden voor'. Zo voel ik dat ook. Woorden zijn een uitlaatklep en ik kan alles wat ik voel woord voor woord uit- spreken, schrijven, typen. Mijn favoriete dingen in het leven? Romantiek, humor, muziek, schrijven en mooie foto's bekijken.