Toeval bestaat niet. Als ik ergens veel mee word geconfronteerd in mijn werk als Spiritual Life Coach is het wel de gevolgen van het Mannelijk ego. Vrouwen die de weg even kwijt zijn omdat ze ten prooi zijn gevallen van een man wiens enige doel is vooral niet lief te hebben maar te controleren.

De film MANDY laat je reflecteren over de meest donkere kant van de mens.

Vanaf vandaag, 14 september 2018 is de ‘indie’ film MANDY, met hoofdrolspeler Nicolas Cage, te zien in de bioscopen. De film gaat over twee mensen, beide beschadigd, die elkaar vinden en eigenlijk buiten de regels van de maatschappij leven. Centraal staat ‘de Horror van het  mannelijk ego‘.  Het gevaar van het mannelijk ego die geen grenzen kent en er tot het extreme alles aan doet om zijn zin te krijgen. MANDY brengt ons in de geest van de Narcist. “De film is emotioneel intens om zo de realiteit nog beter te ervaren,” aldus filmmaker Panos Cosmatos.

MANDY brengt ons in de geest van de Narcist. “De film is emotioneel intens om zo de realiteit nog beter te ervaren,” aldus filmmaker Panos Cosmatos.

Het verhaal gaat over wraak en woede van een man die, ten kosten van alles, wil controleren en bezitten. Waarom is MANDY een aanrader als het zo extreem is? Omdat naar mijn idee het mannelijk ego, vandaag de dag, zijn top heeft bereikt en onderweg is naar zijn dieptepunt. Maar toch is het goed om te weten dat dit gedrag ergens vandaan komt en er ook een verklaring is waarom het gedrag wordt getolereerd. 

De film MANDY laat je reflecteren over de meest donkere kant van de mens. Een interne strijd met het verlangen om je over te geven aan het ego versus het punt waar je jezelf helemaal kwijt raakt. Gevoelens waar veel mensen mee lopen; sommige weten deze emoties te controleren, anderen weten deze emoties te kanaliseren en weer anderen geven zich helemaal over.

Vanaf vandaag, 14 september is MANDY uit, de nieuwste film van Panos Cosmatos met Nicolas Cage in de hoofdrol. De film is onder razend goede reacties ontvangen tijdens het Sundance Filmfestival en het Filmfestival van Cannes. Deze horror cult klassieker in de maak neemt je mee in een surrealistische filmbeleving vol heavy metal.

Veel kijkplezier, en laat mij weten hoe je het hebt ervaren. Mocht het zo zijn dat je ook last hebt van de gevolgen van ‘de horror van het mannelijk ego‘. Neem dan contact met mij op.

Liefs,

Mara Michels

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.