Ja, ik ben schuldig! Ik wil als eerst even zeggen dat ik geen heilig boontje ben. Ik zou mezelf eerder de uitstelkoningin moeten noemen!

Maar zelfs ik weet dat het geen goed idee is om dit te blijven doen. Het werkt als volgt: ik maak met mezelf een afspraak: vanaf volgende week ga ik echt weer fietsen naar stage en school. Nu kan ik je wel vertellen dat dit die week erna niet gebeurd is. Ondertussen eet ik wel per week drie zakken chips leeg, wat trouwens ook niet al te best is, maar daar hebben we het een andere keer over. In ieder geval, het kan dus geen kwaad om te fietsen. Daarom ben ik afgelopen maandag meteen begonnen. Geen excuses, gewoon gaan. Nee, geen afspraken met mezelf, dat is zinloos! Ik weet van mezelf dat ik het toch niet na kom! Meteen beginnen is dus de oplossing. Ik ben van dat onderbuik gevoel af en heb ook nog eens een reden om trots op mezelf te zijn. Nu tijd om meer dingen zo aan te pakken!

Je zit heerlijk een film te kijken, bent net thuis of hebt simpelweg gewoon geen zin. Dat is heel erg herkenbaar en inderdaad een grote irritatie. Je beloofd jezelf steeds iets te doen, maar nee, jij besluit het toch nog even uit te stellen. Dit schiet dus niet op. Je komt er niet mee verder en je berg met werkzaamheden zal alleen maar groeien. Met als gevolg, als je dit dus blijft doen, een berg zo hoog, dat je er niet meer overheen kan kijken! Waarschijnlijk was je op je werk nog ten volle overtuigd over de lijst met huishoudtaken die jij voor vandaag gepland had. Maar dan kom je thuis, plof je neer op de bank en gooit die hele lijst in de prullenbak. Dat zorgt er niet alleen voor dat je huis enorm goor wordt, maar ook dat het steeds moeilijker word om het schoon te maken. Niet slim.

Ik denk dat ik nu wel genoeg voorbeelden heb genoemd. Stop met het uitstellen van je taken! Ga naar de sportschool, ga stofzuigen, of maak je huiswerk af. Het zal een voldaan gevoel geven en hoe eerder jij klaar bent, hoe meer vrije tijd jij hebt. En wat is er nou fijner dan een filmpje kijken, of een dutje te doen zonder een hoofd dat op de achtergrond bezig is met alle dingen die je niet hebt gedaan. Inderdaad, dat noem je dus absolute rust. En terecht! Je hebt het verdiend.

 

About The Author

Femke Schreuder

Mijn ei kwijt kunnen, dat is waar het bij mij om gaat. Toon Tellegen, mijn favoriete dichter, noemde een van zijn dichtbundels 'Daar zijn woorden voor'. Zo voel ik dat ook. Woorden zijn een uitlaatklep en ik kan alles wat ik voel woord voor woord uit- spreken, schrijven, typen. Mijn favoriete dingen in het leven? Romantiek, humor, muziek, schrijven en mooie foto's bekijken.

Leave a Reply