Pannenkoeken zijn iets wat niet veel mensen kunnen verstaan. Of het nou de Nederlandse of Amerikaanse (vind ik veel lekkerder) versie is. Omdat het belangrijk is om gezond te eten maar ook belangrijk om nog steeds te genieten van eten, heb ik vandaag een recept voor jullie. Namelijk boekweitpannenkoekjes.

Boekweitpannenkoeken-recept

 

 

Boekweit is erg rijk aan vezels. Het bevat verschillende mineralen, zoals mangaan, koper, magnesium, fosfor en ijzer. Boekweitmeel kun je gewoon in de supermarkt vinden!

 

 

Het recept:

Ingrediënten voor ongeveer 15 pannenkoeken

  • 300 ml amandelmelk
  • 240 gram boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 1 appel
  • halve theelepel kaneel
  • snufje zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Mix de eieren met een eetlepel olijfolie, zout, kaneel, de helft van de melk en de boekweitmeel. Voeg beetje bij beetje de overige melk toe. Verwijder het klokhuis en rasp de appel (mag gewoon met schil) en roer dit door het beslag.

Zorg dat de koekenpan goed warm is, giet een beetje olijfolie in de pan en bak (dunne) pannenkoekjes van het beslag.
Het beslag is nogal dik en omdat ik van dunne pannenkoeken houd heb ik ze iets kleiner gemaakt zodat ik ze in de pan zoveel mogelijk uit kon laten lopen.

Serveer de boekweitpannenkoeken met een lekkere topping, bijvoorbeeld met bosbessen en plakjes banaan met honing of maple syrup.

About The Author

Iloveinspiration

Leave a Reply