Shit happens, We lopen kansen mis, relaties gaan kapot, mensen om ons heen worden ziek en alles wat tegen kan zitten, zit tegen.. We hebben nu eenmaal allemaal onze portie ongeluk

Alleen wat de ene ziet als een tegenvaller, betekent voor de ander gelijk ‘het einde van de wereld’. Het is namelijk een kwestie van karakter en instelling, Hoe ga jij met tegenslagen om? i.p.v. er alleen het slechte uit te halen.. Zou je bijv. ook alles op een rijtje kunnen zetten, accepteren wat je niet kan veranderen en alles verbeteren wat er te verbeteren valt! Wedden dat jij je hierna veel beter voelt?

1. Kies bewust om geen slachtoffer te zijn, Pas wanneer jij bewust er voor kiest om niet meer slachtoffer te zijn komt er ruimte vrij om aan jezelf te werken. Dus zeg gedag tegen het machteloze gevoel en besluit om keuzes voor jezelf te maken: keuzes waar je zelf gelukkig van word!

2. Het is alleen probleem wanneer jij zelf er een probleem van maakt. Zie een vervelende situatie niet als een probleem maar als een uitdaging, Uitdagingen kan je aangaan door actie te voeren en actie heb je nodig om uiteindelijk veder te komen.

3.  Give yourself a break. Maak je hoofd leeg en zoek afleiding.. Blijf altijd op zoek gaan naar een lach, hoe rot je je ook voelt. Geen reden om te ‘Smile’ ? Dit filmpje zou jou zeker helpen:

4. Leef in het moment.. Mensen die in het verleden blijven hangen, gaan blijven piekeren. Daarom is het belangrijk de situatie te accepteren en te veranderen wat er te veranderen valt.. Gun jezelf een leven zonder stres! Het is belangrijk te beseffen dit ‘ogenblik’ niet meer terug komt, beleef  het zoals het is. Later leer je hier jou lessen uit of kun je zelfs om lachen!

Hieronder een motivatie filmpje, die mij erg aan het denken zette!

Heel veel liefs,

Sharisma Bhaggoe

 

About The Author

Sharisma Bhaggoe

Leave a Reply