Het is een stormachtige dag. Treinen gaan laat, buiten is er niets te doen en het is koud. Gelukkig heb ik een paar leuke dingen gevonden om te doen. Treat yourself today. Or any day. Samen of alleen.

1. Ga wat lekkers bakken!

Het kan heel makkelijk: ga naar de supermarkt en koop een cake mug pakketje. Kost weinig geld en weinig moeite.

Je kan ook zelf een mix maken voor een cake mug. Ietsje meer moeite, maar een stuk leuker om te doen. Plus, het is leuk om je baking skills te upgraden. Hier is een recept

Koekjes maken kan ook altijd! Lekker en leuke snack voor tussendoor. Plus, je kan ze uitdelen aan al je vrienden. Zo win je ook weer pluspunten! Hier is een eiloos recept voor koekjes. (Zo kan je meesnoepen terwijl je ze maakt)

Of het echte werk: een (worteltjes)taart maken. Hier moet je sowieso erg veel tijd en moeite in steken, maar het is het altijd waard. Als je dacht dat koekjes veel pluspunten scoren, wacht maar tot je een taartpuntje uitdeelt. Je kan ook meteen vrienden uitnodigen om even wat taart te proeven. Hier is een recept

2. Lees een boek

Pak een van je favoriete boeken erbij en ga rustig in bed of op de bank een stukje lezen. Maak een lekker kopje thee, pak wat snacks (maak je boek niet te vies!) en verdwaal in het boek. Onder een dekentje liggen. Hhmm.. Heerlijk! De stof van de boeken kunnen natuurlijk overal over gaan. Fantasie, roman, informatief, sprookjes. Alles kan!

3. In bad gaan

Sluit jezelf compleet af van de wereld en geniet van een warm, relaxend bad. Zet wat kaarsjes of waxinelichtjes neer en zet het normale licht uit. Of pimp het bad op met een discolamp voor in het water! Of ga langs een winkel en koop een bathbomb om te genieten van een explosie van geur en kleur.

4. Kijk een leuke film of serie

In bed of op de bank met een snack (zoals een zelfgemaakt koekje) en een serie kijken. Klinkt perfect. Ik heb wat sterke aanraaders voor je die je moet zien!

Series:

1. Orange is the new black
In de gevangenis gebeurt er van alles. Zet je schrap op een fenomenale dramaserie over het leven in de gevangenis.

2. Stranger things
Terug naar de 80’s met een verhaal over een vermiste jongen. 3 jongens en een meisje gaan hem terugvinden.

3. Bojack Horseman
Bereid je voor op een zware trip met Bojack. De serie begint erg sterk met flauwe, maar slim geschreven dierengrappen en breidt uit tot een hele “reale” dramaserie.

Films:

1. Zootopia
Kijk naar een schattige animatiefilm van Pixar boordevol slimme grapjes, een sterk verhaal en subtiele aankaartingen van problemen die wij ook kennen.

2. E.T.
De klassieker. Mooi om opnieuw te zien. Als je ‘m nog niet hebt gezien, is dit DE aanraader. Het verhaal van een jongen met een alien die hij weer thuis moet brengen.

3. Een van de vele disneyfilms

Serieus, hoe kan je hier fout mee gaan?

5. Facemasks

Maak er zelf eentje of koop eentje uit de winkel. Zelf maken is een lastig (maar leuk) karwei en de moeite sowieso waard. You deserve to shine, dus waarom niet lekker opfrissen met een facemask?

 

About The Author

Sebastiaan Paap

Leave a Reply