Er zijn veel studenten die het moeilijk vinden om zich te concentreren tijdens hun studie, toch word er altijd gezegd dat we moeten blijven leren. Terwijl er vaak niet word verteld hoe wij studeren makkelijker kunnen aanpakken, welke technieken je bijvoorbeeld kunt gebruiken bij het leren van een heel boek.

Wij weten dat leren veel makkelijker gaat wanneer iets jou interesseert. Ook weten we dat oefenen en herhalen belangrijk is… Maar wat weten we nog meer?

Ik heb hieronder een paar tips onder elkaar gezet, die werken voor mij en waar ik vaak gebruik van maak. Dit wilde ik met jullie delen, misschien hebben jullie hier iets aan.

Afbeeldingsresultaat voor school motivation quotes tumblr

 

 1 Samenvattingen maken, Er word door middel van het samenvatten onderscheid gemaakt tussen hoofdzaken en bijzaken. Een samenvatting leren met alle belangrijke stukken erin, werkt beter dan het leren van een heel boek vol met tekst.

2 Maak gebruik van een taken planner, Schrijf hierin wat er wanneer af moet zijn of gemaakt moet worden, dit zal jou helpen om de deadline te halen en zo voorkom je stres of tijdsdruk.

3 Vragen stellen, Wanneer je een boek vol met tekst moet leren, is het handig om op een blaadje vragen te maken van de tekst.. Zo kun je jezelf overhoren!

4 Zorg voor een nette werkplek, Een opgeruimde bureau en het wegleggen van jou telefoon zorgt voor uiterste concentratie en rust. Zo is je focus alleen op je studie.

5 Markeren, Wanneer je een tekst moet leren, kan je belangrijke punten markeren met een marker, zo weet jij waar je extra aandacht aan moet besteden.

7 Leer van je fouten, Het is oke wanneer iets niet in een keer lukt, of je iets niet gelijk snapt.. Daarom is het belangrijk om fouten te maken hier leer je dan uiteindelijk echt veel van.

 8, Denk aan de toekomst, hoe cliché het ook klinkt. Je wilt uiteindelijk je diploma behalen en daar moet je iets voor doen. 

So, stop wishing and start doing honey!

 

 

 

About The Author

Sharisma Bhaggoe

Leave a Reply