Het maakt niet uit of jou relatie een week of 15 jaar duurde, je liefdesverdriet mag er zijn. Een gebroken hart kan ook zonder een relatie gehad te hebben. Soms is er geen andere oplossing dan er een punt achter te zetten. Dit is geen makkelijke periode en hier kom je niet zomaar overheen daarom heb ik hier een paar tips die jou gaan helpen om door deze fase heen te komen!

Afbeeldingsresultaat voor gebroken hart

Accepteer de situatie, natuurlijk had je het misschien anders gewild. Maar door je te verzetten tegen de situatie zoals deze nu eenmaal is, veroorzaak je jezelf alleen maar meer pijn. Leer de lessen van je liefdesverdriet, wees dankbaar voor de momenten samen.

‘ Huil niet omdat het voorbij is, maar lach omdat het gebeurde’

Besef dat jij de liefdesverdriet niet bent, bij een gebroken hart ben je constant met je gedachtes en emoties bij de ander, je kan aan niks anders meer denken. Maar wie ben je diep van binnen? Ben jij de gedachtes en gevoelens, of ben je meer? Neem gezond afstand en stop contact helemaal, verwijder de ander ook van sociale media.

Geef jezelf alle tijd en ruimte, na een tijdje vraag je jezelf af wanneer je over jou gebroken hart heen komt. Je kan advies vragen aan je vrienden of familie maar zij zullen jou nooit volledig kunnen begrijpen omdat zij niet in jou schoenen staan, respecteer dat het een individueel proces is. Misschien duurt het een paar dagen of misschien wel een paar jaar voordat je hier helemaal overheen bent. Blijf aan jezelf werken en er het beste uit te halen.

Leer van jezelf houden, werk aan zelfvertrouwen. Wanneer je van jezelf houdt, stel je vanzelf grenzen op en dwing je respect af, dit zal jou helpen om je beter te voelen je hebt de ander dan niet nodig.

Blijf geloven in jezelf en onthoud dat alles met een reden gebeurd..

About The Author

Sharisma Bhaggoe

Leave a Reply