Ik gok dat ongeveer de helft van de  bevolking last heeft van hooikoorts. De pillen die je bij de drogist kunt kopen of van de dokter krijgt, werken niet altijd. Daarom dus een paar tips!

1. Omkleden

Wist je dat pollen in je kleding blijven hangen? Het is dus verstandig dat zodra je thuis komt om je even om te kleden. Ook zijn er overdag meer pollen dan in de avond. Als je je kleding hebt gewassen, laat het dan binnen drogen. Als je het buiten laat drogen dan blijven er allemaal pollen in vastzitten en dat wil je niet hebben.

 

2. Honing

Veel mensen die last hebben van hooikoorts gaan vaak zelf opzoek naar een oplossing. Eén van die oplossingen is honing. Als je iedere dag een paar theelepeltjes honing inneemt zou dit je weerstand verbeteren.  In sommige soorten honing zitten ook stuifmeelkorrels,als je van de allergenen dagelijks een kleine dosis binnenkrijgt, bouw je weerstand op, eigenlijk zoiets als inenten!

3. Sojamelk

Probeer sojaproducten te nuttigen in plaats van echte zuivelproducten. Koemelk lokt namelijk sneller een reactie uit dan sojamelk. Preventief zijn is natuurlijk ook belangrijk.

5. Vaseline

Een andere tip is om wat vaseline dun boven je lip en over je neusgaten te smeren. Hierdoor blijven de pollen aan je neusplakken (dat zie je niet) en heb je minder last!

About The Author

Iloveinspiration

Leave a Reply