Brrrr de winter zit er aan te komen! Sommige mensen houden gewoon niet van kou, anderen vinden het juist fijn. Het verschilt natuurlijk per persoon, maar echt last hebben van de kou is vervelend, vooral omdat dit ook lichamelijke problemen met zich mee kan brengen.

Hier 5 tips over hoe je de winter overleeft.

  • Eten& drinken

Het is onverstandig om koud drinken te nuttigen als je al last heeft van de kou. Je lichaam zal hierdoor alleen nog maar meer afkoelen en je zult het hierdoor alleen nog kouder krijgen. Dus eet en drink goed!

  • Kleding

Hou rekening met de kou als je kleding aantrekt. Het is verstandig om laagjes te dragen in plaats van één dik kledingstuk. De lucht tussen de laagjes worden daardoor ook warmer, daardoor zal je het minder koud hebben.

  • Rusten

Rust genoeg, zorg ervoor dat je uitgerust bent. Slaap voldoende en als je merkt dat je moe begint te worden neem een rustdag.

  • Verzorg je huid

Vergeet je huid niet iedere dag, in te smeren met crème. Zelf gebruik ik Vaseline, maar dit is niet genoeg in de winter. Daarnaast maak ik nog gebruik van een bodylotion voor op de rest van mijn lichaam.

  •  Gezelligheid

Een simpele oplossing is gezelligheid. De winter is een gezelligheid des te belangrijker! Goede gesprekken en humor doen wonderen!

Ik hou van de winter en die gezelligheid. En ook van de kou. Dat je dan buiten loopt en dan naar huis gaat en dan met een lekker kop warme chocomelk warm wordt bij de verwarming. Heerlijk is dat! De winter heeft helaas ook veel nadelen, ik hoop dat je iets heb gehad aan deze tips.

 

Liefs,

Sharisma

About The Author

Sharisma Bhaggoe

Leave a Reply