“Vrouwen zijn sterker dan mannen”

Mannen denken vaak dat zij het sterkere geslacht zijn, maar de ageing expert ‘Steven Austad’, wetenschapper aan de universiteit van Alabama kwam met het resultaat dat toch de vrouwen sterker zijn. Dit betreft niet de spierkracht maar het langer leven. In dat opzicht zijn wij betere overlevers.

Mannen kunnen minder hebben, zijn vaker ziek. Vrouwen daarentegen, kunnen wel tegen een griepje en verdragen de pijn makkelijker. Denk aan de menstruatie bijvoorbeeld, hier hebben vrouwen al vroeg mee te maken, op jonge leeftijd leren wij al om te gaan met deze pijn. En dan te bedenken dat een zwangerschap tien keer erger is, en dat voor 9 maanden lang! Dat zien we de mannen zeker niet na doen. Dat komt doordat de focus van vrouwen bij hun nageslacht ligt, zij zijn vechters en denken aan hun kinderen en die kunnen ze niet aan hun lot overlaten. Het is allemaal voor een goed doel, ik denk dat elke moeder het opvoeden zo over zou doen.

Vrouwen zijn sterk geboren, deze eigenschap krijgen wij mee bij de geboorte. Van de zieke kinderen heeft een meisje tien procent meer overlevingskans, ook hebben zij een sterker immuunsysteem. Vrouwen neigen vaak sneller naar een gevoel van veiligheid en comfort, terwijl mannen juist sneller het gevaar opzoeken. Ze doen risicovoller werk en eten vaak ook ongezonder. Vrouwen houden er van om op hun gezondheid te letten, en trekken sneller aan de bel als hen iets mankeert.

Het fabeltje dat vrouwen overal beter in zijn schijnt dus echt te kloppen……. So Ladies Embrace your Strength !   

Afbeeldingsresultaat voor quotes voor women

Don’t forget to like & share!

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.