“You can’t connect the dots looking forward; you can only connect them looking backwards. So you have to trust that the dots will somehow connect in your future.” – Steve Jobs

Ben je ooit op een geweldig idee gekomen? Zo goed dat je jezelf af moest vragen waarom niet iemand anders hier eerder aan heeft gedacht?

Omdat je het een goed idee vindt, vertel je snel aan je vrienden en familie over je plannen en hoe je leven eruit kan zien.

Misschien ben je op een idee gekomen om:

  • Een bedrijf te starten die je rijk zou maken.
  • Streven naar een goedlopende carrière waarbij je iets kan doen waarvan je houdt.
  • Verhuizen naar het buitenland om meer van de wereld te kunnen zien.

Wees alert voor de dreamkillers

Je weet dat het jou zou lukken, maar niemand steunt je met je idee. Je familieleden en vrienden komen met redenen waarom je bedrijf niet succesvol zou kunnen worden. Mensen reageren meestal niet op de manier waarop je gehoopt hebt. Het probleem is dat niemand je gelooft. Wat is er mis met iedereen?

Het vergelijken van ideeën

Wanneer we een idee willen nastreven, proberen anderen ons om te praten en geven allerlei redenen waarom het niet zou werken. Ze zouden iemand kunnen opnoemen die ook iets probeerde, en het idee van degene is niet gelukt. Niemand weet van te voren of het idee succesvol is of niet. Het leven is een risico, het leven is vallen en opstaan.

Hoe een arme tiener een imperium bouwde!

Stel dat je een vrouw kent die een zeer heftige jeugd heeft gehad.
Ze werd geboren in armoede en groeide op in een wijk van de binnenstad. Ze werd zwanger terwijl ze nog een tiener was, maar kreeg een miskraam.

Daarna werkte ze voor de lokale nieuws. Haar baas vond dat ze het profiel als tv-omroepster niet bij haar paste en kreeg ze een ‘demotie’.

En toch, had dezelfde vrouw grote dromen om in één dag miljoenen views te krijgen. Vandaag de dag kennen we haar als Oprah Winfrey. Hier zie je maar weer als je iets wilt en erin gelooft en vooral blijft geloven, kan je alles bereiken.

Hoe zorg je ervoor dat mensen in je geloven?

De beste manier om te zorgen dat mensen in je gaan geloven is als je een duidelijk beeld hebt met wat je wilt doen en dit vervolgens kan laten zien, zodat je ze meeneemt in jouw visie. Of het een kleine win of vordering is, zo krijg je andermans vertrouwen.

Hoe moet je nu nou eigenlijk beginnen?

Maak een duidelijk actieplan. Wat zijn de stappen dat je wilt gaan nemen? Vertel in dit actieplan wat je nodig hebt om de doelen te bereiken. Dit laat mensen zien dat het idee wat je wilt waarmaken voor jouw realistisch is en dat je er serieus over nadenkt.

Eerst doen dan zeggen. Vaak wanneer we een idee hebben, willen we het aan zoveel mensen vertellen. En wil je uiten wat je bedoelingen zijn. In een onderzoek bleek dat het beter is als je je gedachten en plannen voor jezelf houdt. Wanneer je mensen verteld wat je wilt bereiken ontwikkel je namelijk een voortijdig gevoel van volledigheid voor dat je überhaupt bent begonnen. De volgende keer dat je een doel wilt uitvoeren, houd het in je hoofd en ga ermee aan de slag!

 

 

 

 

About The Author

Hajar Hossainy

One Response

Leave a Reply