Ik kan je wel vertellen waarom. Omdat als die persoon niet evenveel moeite doet voor jou als jij voor die persoon, hij/zij het niet waard is. Stop met het verspillen van je tijd aan een persoon die dat niet voor jou over zou hebben. Jij hebt wel wat beters te doen. Het vinden van je soulmate bijvoorbeeld. Niet dat diegene meteen om de hoek komt kijken zodra jij afscheid hebt genomen van je foute jachtpartij. Die komt wel wanneer de tijd rijp is. Maar ondertussen kan jij leuke dingen gaan doen in plaats van druk te maken en te piekeren over iemand die het niet verdiend.

En misschien is de aandacht heel verslavend, of ben je bang dat je voor altijd alleen blijft. Maar de aandacht hoef je niet te krijgen van iemand die het je alleen geeft wanneer het hem/haar uitkomt. En angst voor alleen zijn is ook niet nodig. Liefde laat zich niet haasten en in de tussentijd heb jij je vrienden en familie. Geef om jezelf en laat gaan wat niet goed voor je is. Je verdiend beter!

 

Wat je verdient

Jij bent het beste waard
De persoon,
die jou aanvult als een puzzelstukje.
De persoon,
die tijd in je steekt.
De persoon,
die je vangt als je valt.
Een rots om op te bouwen.
Dat is wat jij waard bent.

Urenlang wachten op antwoord.
Nooit je verhaal kwijt kunnen.
Niet weten waar je aan toe bent.
Nee.
Dat is niet de ware voor jou.
Dat is niet de ware voor iemand.

Houd van jezelf,
geef om jezelf.
De juiste liefde komt vanzelf.

 

 

About The Author

Femke Schreuder

Mijn ei kwijt kunnen, dat is waar het bij mij om gaat. Toon Tellegen, mijn favoriete dichter, noemde een van zijn dichtbundels 'Daar zijn woorden voor'. Zo voel ik dat ook. Woorden zijn een uitlaatklep en ik kan alles wat ik voel woord voor woord uit- spreken, schrijven, typen. Mijn favoriete dingen in het leven? Romantiek, humor, muziek, schrijven en mooie foto's bekijken.

Leave a Reply