Wil jij het partoon van je haar veranderen, door middel van twist out of vlechten? Wash en Go is een gezonde manier om dit voor elkaar te krijgen, speciaal voor krullend haar!

Stap 1:

De eerste stap en de belangrijkste stap voor een Wash & Go is het wassen van het haar voor een goeie basis. Dit doe je met een voedende shampoo en een conditioner. Het liefst een conditioner op basis van natuurlijke olie, hierdoor krijg je een glanzende finish. Was het haar uit met lauw water. Gebruik geen heet water, zo voorkom je het krimpen van het haar.

Tip : Meng je haarconditioner met haarolie zoals: Argan-olie, Jamacian Black oil, Amandelolie, Avocado-olie, Kokosolie of Castorolie.

Stap 2:

Nadat het haar gewassen is stop je het natte haar in een katoenen shirt. Het is niet de bedoeling dat het haar volledig droog is. Hou het haar vochtig, maar niet droog. Gebruik een ‘leave-in’ naar keuze en verdeel het door het haar.

Stap 3:

Nadat de Leave-in conditioner in het haar ingebracht is, is het tijd voor het ‘detangling’ of te wel het uit de klit halen van het haar. Hoe kan je het beste detangling toepassen? Verdeel het haar in kleine plukken, dit doe je doormiddel van je handen of een speciale detangling-kam. Door het toepassen van detangling voorkom je dat je haar pluizig wordt.

Stap 4:

Deze stap is heel belangrijk, in deze stap wordt het haar gevoed met natuurlijke haarolie. Nadat het haar uit de klit gehaald is, wordt er olie door het haar heen verspreid. Dit voor een mooi en glanzend eindresultaat.

Stap 5:

Nu wordt het haar gevlochten of ingedraaid, dit voordat het haar begint te drogen. Voeg gel of hair custard toe. Hair custard is een voedende crème voor je haar. Je gebruikt het om je haarpatroon te verbeteren. Voor het eindresultaat voeg je als laatst nog wax of haarspray toe op de baby haartjes.

Tip : Gebruik een katoenen sjaal en bind het over het haar heen voordat dat je het huis uitgaat of voor het slapen. Zo zorg je ervoor dat het haar intact blijft en niet los raakt.

Stap 6:

Nadat het haar volledig gebonden is en het na een paar uur droog is geworden, is het tijd om het haar los te maken. Haal de vlechten een voor een voorzichtig uit elkaar met je handen. Hierbij kan je ook een Afro-Kam dat zorgt ook tegelijkertijd voor extra volume.

Tip :Voor een extra mooie finish kan je met ‘Olive-hair’ spray extra glans aanbrengen.

Ik doe dit vaak tijdens de wintertijden omdat mijn curls vaak door het weer niet meewerken. Nadat ik mijn Wash & Go is mijn haar zo gevoed en in model dat het dagen lang gevoed en in model blijft.

Much Love,

Alicia Rodrigues

About The Author

Iloveinspiration

Leave a Reply