“Ik ben een nietsnut, een zwakkeling, lelijk, een mislukkeling, het niet waard, niemand vind mij aardig”.

Hoe gemeen kan je eigenlijk tegen jezelf zijn als je dit soort onaardige dingen tegen jezelf zegt. En hoe vaker je dit herhaalt, hoe meer je het zal geloven dat bovenstaande waar is.

Hoe wil jij dat iemand jou aardig vindt terwijl jij jezelf niet eens aardig vindt, tenminste je zegt geen aardige dingen tegen jezelf.

Het begint eerst met houden van jezelf, geloven in jezelf, uiteindelijk zal je dit ook uitstralen.

En wat ben jij toch mooi als je straalt, nog mooier dan je normaal al bent.

Wees zacht, geduldig en lief voor jezelf. Geef jezelf complimenten.

Ben je plotseling boos op jezelf en heb je de neiging om weer onaardige dingen te zeggen. Zorg er dan voor dat je er een positieve draai aan geeft.

Vervang de onaardige woorden met aardige woorden over jezelf, ik kan het wel, ik ben mooi, ik ben sterk, ik ben lief, ik ben slim en ik ben het waard.

Ik houd van mijzelf

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.