Je kunt van alles meemaken dat er voor kan zorgen dat je gevoel van eigenwaarde minder wordt. Denk aan een moment dat je afgewezen wordt door de liefde van je leven en je opeens jezelf afvraagt of je nog wel goed genoeg bent. Of je hoort na 100 sollicitatiebrieven nog steeds een ‘Nee’ en je gaat opeens aan jezelf twijfelen. Of één van je ouders vertelde je op jonge leeftijd dat je niks waard bent, en dat je niet moet verwachten dat je succesvol zal worden. Allemaal leugens waar je in bent gaan geloven, met als gevolg dat je geen vertrouwen hebt in jezelf en dat je het gevoel hebt dat niks en niemand op je zit te wachten.

Allemaal leugens waar je in bent gaan geloven, met als gevolg dat je geen vertrouwen hebt in jezelf en dat je het gevoel hebt dat niks en niemand op je zit te wachten.

Super dramatische voorbeelden maar helaas gebeurd dit net iets te vaak in de maatschappij en wereld waar wij in leven. In mijn werk als branding consultant en spiritueel life coach krijg ik dagelijks te maken met mensen die nog vastzitten in hun traumatische ervaring en er op een of andere manier niet uit lijken te komen.

Het wordt tijd dat jij de liefde die je zo graag weggeeft, aan jezelf gaat geven.”

Zo sprak ik laatst een vrouw wiens man verliefd was geworden op een andere vrouw en bij nader inzien toch voor zijn vrouw wou kiezen. Ergens was zij blij, maar zonder dat zij het wist had zij door deze ervaring een enorme deuk gekregen in haar eigenwaarde en zelfvertrouwen ‘Was ik nog wel goed genoeg?’ vroeg zij zich snikkend af. Ik zei “meid het moet niet gekker worden. Tuurlijk ben je goed genoeg, alleen heb jij jezelf net iets te lang verwaarloosd, het wordt tijd dat jij jezelf op nummer 1 gaat zetten. Het wordt tijd dat jij de liefde die je zo graag weggeeft, aan jezelf gaat geven.”

In zulke gevallen is het van belang dat je meteen de dynamiek verandert wanneer je het gevoel krijgt dat je jezelf verliest.

In zulke gevallen is het van belang dat je meteen de dynamiek verandert wanneer je het gevoel krijgt dat je jezelf verliest. Wanneer je het gevoel hebt dat je bevestiging nodig hebt van anderen om gelukkig te zijn. Of wanneer je het gevoel hebt dat er misbruik van je loyaliteit gemaakt wordt. Wat je voelt is je eigen waarde die je nodig heeft. Je geeft je energie weg en je bent niet meer aanwezig in jezelf. Je mist eigenliefde.

Voor deze gevallen heb ik een gouden tip voor je en dat is 21 dagen, 41 x per dag tegen jezelf zeggen dat je waardevol bent. En dat ga je niet alleen zeggen tegen jezelf, je gaat het jezelf ook laten zien. Je gaat aan jezelf bewijzen dat jij je eigen aandacht en liefde verdient. Hoe kan je dat het beste doen?

 1. Zeg 41x per dag tegen jezelf ik ben waardevol
 2. Lach naar jezelf elke keer als je in de spiegel kijkt en zeg 3x achter elkaar ik hou van je
 3. Koop een lekker zout scrub en scrub je lichaam 1 a 2x per week
 4. Doe je leukste kleertjes aan, en maak jezelf mooi
 5. Schrijf je ideeën, schrijf je frustraties, schrijf je wensen… schrijf, schrijf, schrijf… <3
 6. Ga naar de sportschool 2x per week
 7. Ga op een vegetarisch dieet
 8. Eet als eerste een fruitontbijt na een groot glas water
 9. Drink 2 liter water per dag
 10. Ga 2x per dag lekker los op een heerlijk nummer
 11. Tap in je creativiteit

Wil je meer ondersteuning in het proces naar zelfliefde, ga dan naar www.maramichels.com en boek een online sessie met mij.

Liefs,

Mara Michels

 

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.