Daten is verschrikkelijk leuk, spannend en soms ook een enorme ramp. Maar na een geslaagde date… wat komt er dan? Het contact meteen de volgende dag verder zetten, of juist even de ruimte nemen. Het is allemaal een beetje ingewikkeld als je het aan mij vraagt. We verwachten vaak wat van elkaar, maar we zullen het niet zo snel uitspreken. Dat onduidelijke gevoel zorgt voor onzekerheid. het is ook niet zo makkelijk. Iedereen heeft namelijk ook andere behoeftes. Hoe kan je nou peilen of iemand jou snel weer wil spreken of misschien een week nodig heeft om na te denken. Ligt dat aan de kwaliteit van de date? Ligt het aan jou, of gewoon die persoon zelf? Ja, ik weet het allemaal niet meer. In de wereld van daten en liefde lijkt alles wel een gok. Tijd voor wat research.

Wat te doen na een date:

Volgens de uitkomst van mijn onderzoek is het allemaal een stuk minder moeilijk dan ik eerst dacht. Het antwoord is namelijk simpel: ook al hebben we allemaal wel even de tijd nodig om de date te verwerken, is het blijkbaar toch verstandiger om meteen contact op te nemen. Op deze manier kun je samen de date bespreken en is het sneller duidelijk of er een vervolg een goed idee is of niet. Bij een tweede date kun je vaak beter je persoonlijkheid naar buiten brengen, omdat de eerste date vaak te spannend is om alles van jezelf te laten zien. Een tweede date is dus vaak een goed idee. Sebastiaan hielp me bij mijn research en had het over een tip die inderdaad erg handig is. Vraag na afloop aan je date of hij/zij je een berichtje stuurt als hij/zij thuis is. Dat is meteen een goede ijsbreker om het contact te behouden.

 

 

About The Author

Femke Schreuder

Mijn ei kwijt kunnen, dat is waar het bij mij om gaat. Toon Tellegen, mijn favoriete dichter, noemde een van zijn dichtbundels 'Daar zijn woorden voor'. Zo voel ik dat ook. Woorden zijn een uitlaatklep en ik kan alles wat ik voel woord voor woord uit- spreken, schrijven, typen. Mijn favoriete dingen in het leven? Romantiek, humor, muziek, schrijven en mooie foto's bekijken.

Leave a Reply