Een mooie, egale huid blijft een must. Omdat we daar niet standaard van verzekerd zijn heb ik een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Reinig je kwasten
Het is heel belangrijk om je kwasten om de 2 weken een wasbeurt te geven. Heel veel vrouwen zijn er niet van op de hoogte hoeveel bacteriën er op hun kwasten blijven,wanneer zij deze niet goed schoonmaken. Dat wil je niet op je gezicht smeren, dat zorgt voor veel ontstekingen en veroorzaakt nare puisten!

 Slaap
De term ‘schoonheidsslaapje’ is er niet voor niets. Te weinig slaap vertraagt de bloedcirculatie in je lichaam, waardoor je huid er sneller wat bleek en mat uit kan zien. Bovendien vindt ‘s nachts de meeste celvernieuwing plaats, dus een goed moment om je huid te voorzien van hydraterende en voedende ingrediënten.

Weg met wallen
Terwijl jij lekker aan het slapen bent kan er zich wat vocht verzamelen onder je ogen. Probeer dit te voorkomen door een extra kussen te pakken. Als je iets hoger ligt kan de zwaartekracht zijn werk doen. gebruik daarnaast een oog crème.

Hot = not
Een stomende douchesessie klinkt dan misschien heerlijk ontspannend, maar het is misschien wel een van de ergste dingen die je je huid kunt aandoen. Niet alleen verlies je de hydraterende oliën die in je huid zitten, ook ben je eigenlijk bezig je huid licht te verbranden. Je bloedvaten reageren hierop met een poging je huid te koelen, wat de rood- en ruwheid veroorzaakt. Als twintiger is je huid dan misschien een uurtje verkleurd en opgezwollen. Na je dertigste duurt die herstelperiode veel langer. Je huid heeft simpelweg niet meer het vermogen om constant bij haar oorspronkelijke status terug te komen. Zonde!

 Pak je poriën aan
Grote poriën is een van de meest gehoorde beautyklachten. Poriën lijken groter wanneer ze volzitten met onder andere vuil, olie en dode huidcellen. Een regelmatige grondige reiniging kan ze weer verkleinen. Let ook op goede UV-bescherming: beschadiging door de zon breekt collageen af, wat ook weer effect heeft op de grootte van je poriën.

About The Author

Ebru Akcakaya