Vele meiden kennen dit probleem waarschijnlijk wel: Je haar verven in een andere kleur waarna je haar zo beschadigd is, dat je hopeloos bent omdat je je eigen mooie haar weer terug wilt.
Dit heb ik namelijk ook meegemaakt. Anderhalf jaar geleden besloot ik mijn haar van echt blond naar chocolade bruin te verven. Dit is mijn stomste idee ooit geweest.

Mijn haar bleef namelijk niet mooi bruin, ik moest om de drie weken terug naar de kapper om het mooi te houden. Helaas verloor ik veel haar sinds ik het geverfd had. Gelukkig heb ik 4 maanden geleden besloten om het weer naar blond te laten verven. Ik was naar één van de beste kappers gegaan en gelukkig is dit heel erg mooi gelukt!

Maar….

Sinds dat het weer blond is, is me haar zo beschadigd. Het pluist veel, ik heb veel klitten, ik krijg me haar niet in model, het is niet elastisch en breekt snel af en ik vind het niet mooi glanzen.
HOE KRIJG IK MIJN HAAR WEER MOOI? Dat is de vraag wat ik me nog steeds elke dag afvraag…

Herken jij je hier in? En wil je ook weten hoe je dit moet oplossen? Lees dan verder want ik zal je een paar tips geven hoe jij jouw haar weer in mooi conditie krijgt.

 1. Vraag je kapper om advies, zij kent je haar waarschijnlijk beter dan jij het kent.
 2. Je gespleten punten laten knippen.
 3. Was je haar niet te vaak.
 4. Gebruik na het wassen een conditioner of spoel af met koud water.
 5. Dep je haar droog, niet wrijven!
 6. Slaap op een satijnen of zijde kussensloop.
 7. Slaap met je haar samen gebonden. Denk bijvoorbeeld aan een knotje of een staart.
 8. Probeer zo min mogelijk je haar te borstelen of te kammen.
 9. Vermijd het touperen van je haar.
 10. Vermijd hete stylingtools.
 11. Verwijd chemische behandelingen.
 12. Eet voldoende voedsel met vitamine A.

Helaas werkt bij mij bijna geen één product. Ik heb zoveel geprobeerd.
Wat ik wel nu ga proberen zijn de producten van HAIR JAZZ. Een product wat je haar sneller laat groeien, voller maakt en ervoor zorgt dat het niet uitvalt. Ik hoop dat dit het product is wat mij haar weer in goede conditie gaat brengen!

Liefs, San.

About The Author

Sanne Valk

Leave a Reply