De afgelopen 10 jaar heb ik via mijn bedrijf Mara Michels PR met meer dan duizend ondernemers gewerkt aan hun strategie voor hun branding en marketing. Ik werk middels 1-op-1 sessies en daarnaast geef ik Masterclasses. Van een brandstory naar een waardepropositie. Van visuele branding naar copywriting. Van media naar fotografie. Ja, ik heb een passie voor mijn vak.

Wat is Branding? Branding gaat over identiteit: Dat wil zeggen dat je ergens voor durft te staan vanuit je autenticiteit, dat je herkenbaar bent en tegelijkertijd identificeerbaar. Je verteld een verhaal en deelt een beleving, je creërt momenten samen en je prikkelt anderen emotioneel. Er is wel een geheim bij het neerzetten van een invloedrijke brand, maar daar heb ik het een andere keer over. De keuzes die je maakt voor je business bepalen in ieder geval jouw brandbeleving.

Vanuit dit oogpunt ben ik altijd geïntresseerd geweest in welke keuzes succesvolle ondernemers maken in het bouwen van hun business en het neerzetten van hun brand. Een van mijn inspiratoren is Kris Jenner. De momager of the momagers. Een moeder van 6 kinderen die haar tijd en energie inversteerde in haar belangrijkste asset, haar gezin.

Door altijd op zoek te gaan naar mogelijkheden en nee niet als een optie te zien wist deze vrouw van niets een imperium te maken.

Voor heel veel vrouwen is het moederschap vaak een excuus waarom zij niet hun hart volgen.  Maar voor Kris Jenner was een groot gezin juist haar drijfveer. Privé scholen en een dure lifestyle financieren zich niet vanzelf.  Door altijd op zoek te gaan naar mogelijkheden en nee niet als een optie te zien wist deze vrouw van niets een imperium te maken.

Om je business naar een hoger niveau te tillen moet je vanuit een bepaalde structuur werken, vanuit principes. Iedere top ondernemer heeft zijn eigen routine ontwikkeld waar die zich aan houdt. Ja, talent is belangrijk, maar een goed zakelijk oog gecombineerd met een sterke mindset is essentieel.

Aan welke strategie ben jij loyaal en welke keuzes maak jij daarbij?

Laat je inspireren door de top 10 regels die Kris Jenner voor zichzelf hanteert. En schrijf voor jezelf op welke regels voor jouw succes gelden. Aan welke strategie ben jij loyaal en welke keuzes maak jij daarbij? Succes kun je plannen.

Zou ondersteuning  op het gebied van branding jouw onderneming helpen? En wil je extra handen bij het ontwikkelen en implementeren van jouw strategie? Stuur een mail naar mara@maramichelspr.com en dan plannen wij een gratis intake om de mogelijkheden te bespreken.

 

Liefs, Mara Michels

About The Author

Mara
Editor in Chief

Mijn naam is Mara Michels. Ik ben de ceo van www.iloveinspiration.nl, www.inspirationnetwork.eu en www.maramichelspr.com. Ik geniet van inspiratie in de breedste zin van het woord. Via mijn platformen promoot ik ondernemers, projecten en producten die een positieve verandering brengen in de maatschappij. Daarnaast help ik ondernemers, studenten, performers en coaches hun zichtbaarheid te vergroten bij hun ideale doelgroep middels strategiesessies. Ik ben met www.inspirationnetwork.eu begonnen om positief nieuws te delen vanuit verschillende windstreken en mensen te verbinden vanuit verschillende culturen. Momenteel bereiken wij ruim 20.000 vrouwen (60%) en mannen (40%) via onze verschillende kanalen. Wil jij ook gepromoot worden mail mij dan via maramichels@inspirationnetwork.eu.