Ik draag nu al 2 jaar een hoofddoek en sindsdien voel ik me een stuk closer met Allah. Ik zag vaak vrouwen / meisjes die een hoofddoek droegen en ik was altijd erg benieuwd naar de betekenis achter het dragen van de hoofddoek. Toen ik me erin verdiepte, wist ik dat de hoofddoek dragen een belangrijke rol speelt als moslim zijnde, daarom besloot ik zelf om ook een hoofddoek te dragen en ik ben er erg blij mee.
Omdat ik best religieus opgegroeid ben hadden de mensen om me heen verwacht dat ik een hoofddoek zou dragen. Na het dragen van de hoofddoek, had ik het gevoel dat iedereen naar me bleef kijken, ik voelde me zo ongemakkelijk en bekeken omdat ik dacht dat ze allemaal met een oordelende blik keken.

Het nadeel van het dragen van de hoofddoek is dat je vaak ongelijk wordt behandelt, ik bedoel hiermee dat het vaak moeilijk is om een stageplek / werk te vinden. Je wordt soms buiten uitgescholden, vies aangekeken enzovoort. Wanneer je jezelf hebt overtuigd dat je de hoofddoek draagt voor Allah, maakt het niet uit of je word uitgescholden enzovoort, want je weet dat je het niet voor de mensen doet.

‘En zeg tot de gelovige vrouwen dat zij ook haar ogen neergeslagen houden en hun passies beheersen, en dat zij haar schoonheid niet tonen dan hetgeen ervan zichtbaar moet zijn, en dat zij haar hoofddoeken over haar boezem laten hangen.’

Wordt de vrouw benadeeld ten opzichte van de man?

Dat een vrouw een hoofddoek draagt wordt vaak gezien alsof de vrouwen worden benadeeld ten opzichte van de mannen.
Hiermee ee0f88208ffed6629bfc06459802d7d6bedoel ik: ‘Omdat de mannen hun lusten niet in bedwang kunnen houden moeten vrouwen een hoofddoek dragen’. Dit is niet zo. Vrouwen dragen een hoofddoek omwille van Allah, omdat Hij dit wilt. Het dragen van een hoofddoek wordt gezien als aanbidding, omdat je het voor Allah doet. Een vrouw die het hoofddoek bewust draagt, verricht heel de dag aanbidding. Voor een vrouw is dit een grote gunst.

Is het dragen van een hoofddoek dus een last van een vrouw?
Als je met een wereldse bril kijkt is de hoofddoek een teken van onderdrukking. Maar vanuit de islam, is de hoofddoek een verheven bevoorrechting voor een vrouw.

Het benadrukken van seksualiteit zorgt ervoor dat vrouwen als lustobject behandeld worden. De kledingvoorschriften van de islam hebben als doel dit tot halt te brengen.
De islam schrijft dat vrouwen op gelijke wijze worden behandeld als mannen als hun seksualiteit niet wordt benadrukt.

Wanneer wordt het verplicht om een hoofddoek te dragen?

Wanneer een meisje de puberteit bereikt, wordt het bedekken van de haren verplicht. Sommige ouders vragen hun kinderen om hun haren eerder te bedekken, zodat zij er gewend aan raken. Vrouwen dienen hun lichaam met uitzondering van het gezicht en de handen te bedekken. Mannen dienen ook de belangrijkste delen van hun lichaam te bedekken, van hun buik tot aan de knieën.

Hier zijn enkele meest voorkomende problemen over de hoofddoek

Mijn hoofd is bedekt. Wat wil je nu nog meer!?               

Sommige vrouwen denken dat ze hun haren hebben bedekt, dat ze voldoen aan de rechten van de hoofddoek, hoewel hun lichaam wordt weergegeven of hun hele nek of borst zijn blootgesteld.

Strakke broek en korte shirts

je kunt geen strakke broek en een korte shirt dragen.

De profeet LOL zei:
‘ In latere (generaties) van mijn Ummah zullen er vrouwen die gekleed doch naakt zijn. Heupwiegend en (ook) anderen hiertoe brengend. Hun hoofden zijn als de bulten van wiegende kamelen. Zij zullen het paradijs niet binnentreden en zij zullen haar geur niet ruiken ook al is haar geur, waarlijk, van zo en zo’n afstand te ruiken.’

See – through is geen hoofddoek

Je kan geen chiffon of andere see-through materiaal gebruiken om je haar en lichaam te bedekken. Alles moet worden gedekt en de kleur van de haar eronder mag niet zichtbaar zijn.

beautiful-muslim-hijab-quotes-sayings-8 De hoofddoek mag niet de aandacht trekken

De hoofddoek moet niet zo zijn dat de aandacht van mannen naar de vrouw trekt.  Allah    stelt duidelijk  ‘hun schoonheid niet weer te geven.’

 Allah verteld ons:
 ‘en blijf in uw huizen, en toon jezelf niet, zoals die van de tijd van der  onwetendheid’

 Hoe zit het nou eigenlijk met make-up en parfum?

Het dragen van make-up is ook onderdeel van de schoonheid dat Allah ons beveelt om niet  weer te geven. Dus als je hoofd en lichaam op de juiste wijze gedekt is, maar je draagt felrode lippenstift of donkere eyeliner, is dat niet toegestaan. En houd het parfums voor thuis, tussen jou en je echtgenoot. Dat is ook een deel van het hoofddoek.

 De profeet  LOLzei:
 ‘ Iedere vrouw die parfum gebruikt en passeert door mensen, zodat zij  haar geur kan ruiken, is een overspelige vrouw.

Staren naar de ander geslacht

Allah beveelt ons om ‘je blik te verlagen’ waarom? Omdat een blik meer dan duizend woorden kan betekenen.

Wees voorzichtig, zelfs in de manier waarop je loopt

Wandel met bescheidenheid en je zal worden gerespecteerd.

De profeet  LOL zei:17de6e27167bc1cbc772046280a9afbf
‘Er zijn twee soorten van de mensen van de hel die ik niet heb gezien: vrouwen die gekleed zijn doch naakt en vrouwen die met een verleidelijke manier lopen.

Het hoofddoek is ook om je zus te verbergen

Hoewel sommige vrouwen de hoofddoek voor zichzelf dragen, vergeten zij dat ze niet kunnen praten over een andere zus en haar schoonheid in het bijzijn van hun eigen echtgenoten, broers enzovoort.

De profeet LOL   zei:
‘Geen vrouw zou moeten mengen met een vrouw en beschrijft haar aan haar man, zodat het lijkt als hij haar kan zien.’

 

much love,

Hajar

About The Author

Hajar Hossainy

Leave a Reply